Arsin'de 5x5lik dev açılış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon'un Arsin İlçesi'nde toplu açılış törenine katıldı.  Trabzon’un Arsin İlçesi'nde yaklaşık 10 milyon liraya mal olan bir dizi yatırımlar için ilçedeki Arsin Organize Sanayi bölgesi Mesleki ve Teknik

Arsin'de 5x5lik dev açılış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon'un Arsin İlçesi'nde toplu açılış törenine katıldı. 

Trabzon’un Arsin İlçesi'nde yaklaşık 10 milyon liraya mal olan bir dizi yatırımlar için ilçedeki Arsin Organize Sanayi bölgesi Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi’nin bahçesinde toplu açılış töreni düzenlendi. Törene Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’nun yanı sıra Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen, ilçe belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Açılış konuşmasının başında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü nedeniyle İstiklal Marşı’nın tüm mısralarını okudu ardında da hükümetinin ülkeye ve bölgeye yaptığı yatırımlardan bahsetti.

BAKAN SOYLU'DAN ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANI'NA SORULAR 

Geçen günlerde Anayasa Mahkemesi'nin aldığı karara da değinen Bakan Soylu, “Geçen gün Anayasa Mahkemesi’nin aldığı kararı gördük. Eski Türkiye’nin fotoğrafını tekrar bizimle karşılaştırmak istiyorlar. Anayasa Mahkemesi başkanımız, Anayasa Mahkemesi Başkanı olmadığı zaman söylediği söz açık. Diyor ki 'Anayasa Mahkemesi gerekçesini koymadan kararını açıklamamalı'. Peki, şu soruyu sormak bizim hakkımız değil mi ? Telaşın neydi ? acelen neydi ki, gerekçesini oluşturmadan kararı açıklıyor ve bir ihsası reyde bulunuyorsun ? İlk derece mahkeme kararı açıklamadan, ilk derece mahkeme kendi yolunu tamamlamadan ve hala 2013’deki bireysel davalar ve bireysel başvurular mahkemede görülürken hangi imtiyazla bir casusluk davasından yargılanan 2 kişinin davasını öne çekiyor ? ve bu konuda hiçbir gerekçe ortaya koymuyorsun. Ayrıca işin esasına girerek kendini ilk derece mahkeme yerine koyarak bir değerlendirmeyi gerçekleştiriyorsun ? Bakın bunda hepimizin hakkı var” dedi.

"BU ÜLKEDE HERKES YASALAR ÖNÜNDE EŞİTTİR" 

Bakan Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“2010 referandumunda ‘evet’ dedik değil mi? Bu bireysel başvuruyu büyük bir heyecanla bizler getirdik. Hukukun görevi milletin kendisine vermiş olduğu bu emaneti ehliyetle, adaletle ve hakkaniyetle beraber kullanmaktır. Vatandaşlar arasında bireyler arasında imtiyaz ortaya koydurmamaktır. Biz ‘410 el kaosa kalktı’ dediği günlerden bu güne geldik. Bunu millet gerçekleştirdi. Bunu ortaya koyduğu siyasi irade gerçekleştirdi. Bunu demokrasiyle ve hukukun üstünlüğüyle beraber gerçekleştirdik. Bir grubun imtiyazı için hukukun üstünlüğünün ayaklarının altına alınmasına izin vermeyeceğimizi Türkiye’de herkesin bilmesini istiyoruz. Burası imtiyazlı bir ülke değildir, 79 milyon herkes eşittir ve birdir.” 

Konuşmaların ardından Arsin METEM (Endüstri Meslek Lisesi), Arsin İmam Hatip Lisesi 100 yataklı pansiyonu, Arsin Organize Sanayi Atık Su arıtma tesisi, Arsin MOBESE Sistemi, Arsin Belediye Araç Parkına dahil edilen 6 aracın hizmete alınması ve Arsin Organize Sanayi Bölgesi'nde modernizasyonu yapılan fabrikaların ek tesislerinin açılışı toplu olarak gerçekleştirildi. Bakan Soylu Daha sonra Arsin Organize Sanayi yönetim kurulu ile toplantıya katıldı.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler