Arkadaşının yerine sunava girdi ama...

Bursa'nın İnegöl ilçesinde arkadaşının yerine ehliyet sınavına giren kişi, unutkanlıkla kendi adını sınav kağıdına yazınca ikisi de yakalandı.Daha önce iki defa girdiği ehliyet sınavında başarı elde edemeyen D.A (23), kendisine benzeyen arkadaşı M.K (26)

Arkadaşının yerine sunava girdi ama...

Bursa'nın İnegöl ilçesinde arkadaşının yerine ehliyet sınavına giren kişi, unutkanlıkla kendi adını sınav kağıdına yazınca ikisi de yakalandı.

Daha önce iki defa girdiği ehliyet sınavında başarı elde edemeyen D.A (23), kendisine benzeyen arkadaşı M.K (26) ile kendi yerine sınava girmesi için anlaştı. Önce nüfus müdürlüğüne giden M.K, evrakta sahtecilik yaparak, D.K'nın bilgileriyle sahte nüfus cüzdanı çıkarttı. Daha sonra sınavın yapılacağı İnegöl Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi'ne gelen M.K sınava girdi. Sınavda yanlışlıkla arkadaşının ismi D.K yerine, kendi ismini yazan M.K, görevliler tarafından fark edildi. Sınav kağıdına arkadaşının adını yazmayı unutan M.K ve okul bahçesinde arkadaşının sınavdan çıkmasını bekleyen D.K, polis tarafından göz altına alınarak sorgulanmak üzere Alanyurt Polis Merkezi'ne götürüldü.

Ayrıca yapılan sorgunun ardından D.A'nın, okuma yazmasının olmadığı ve aynı yöntemle ilköğretim diploması aldığı, sürücü kursuna da bu yöntemle kaydolduğu belirlendi.

Zanlılar polis merkezindeki sorgularının ardından, adliyeye sevk edilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler