Arınç'tan Yemen'e tam destek

 Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye-Yemen 6. Dönem Ortak Komite toplantısına katılmak üzere Yemen'in başkenti Sana'ya geldi.Başbakan Yardımcısı Arınç, Sana Havaalanı'nda yaptığı açıklamada ''Kalkınma sürecinde Yemen'in yanında olacağız'' dedi. KEK

Arınç'tan Yemen'e tam destek

 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye-Yemen 6. Dönem Ortak Komite toplantısına katılmak üzere Yemen'in başkenti Sana'ya geldi.Başbakan Yardımcısı Arınç, Sana Havaalanı'nda yaptığı açıklamada ''Kalkınma sürecinde Yemen'in yanında olacağız'' dedi.
 
KEK ve Türkiye-Yemen 6. Dönem Ortak Komite toplantısı çerçevesinde Yemen'de bir dizi temasta bulanacak olan Arınç, iki ülke arasındaki ticaret hacminin yükselişe geçtiğine dikkati çekti.
 
Arınç, Arap uyanışı yaşayan ülkeler arasında Yemen'in daha yumuşak bir geçişle örnek olduğunu ve bu geçişin diğer ülkelere model oluşturduğunu belirtti.
 
''Demokratik geçiş sürecinde Yemen'in daha güçlü ve daha güvenli bir ülke konumuna geçeceği sinyallerini görüyoruz. Biz, Yemen modeline destek veriyoruz ve Yemen'in dostları toplantılarında da faal olarak çalışıyoruz'' ifadelerini kullanan Arınç, Türkiye'nin Yemen'e 100 milyon dolar vaatte bulunduğunu hatırlatarak, bu miktarın ortak projelerle Yemen'e kanalize edileceğini sözlerine ekledi.
 
Türkiye-Yemen 6. Dönem Ortak Komite toplantısına katılacak Arınç, Yemen'de TİKA Sana Program Koordinasyon Ofisi ve Uluslararası Türk-Yemen Okulu'nu ziyaret edecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler