Arınç'tan T.C. göndermesi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa Valiliği hizmet binasındaki toplantı salonunu yetersiz bularak, "Eğer Valiliğin toplantı salonu bu ise, Bursa'ya acilen yeni bir vilayet binası yapmak zorundayız. Yani prestijli bir valilik binasına, T.C. valilik bi

Arınç'tan T.C. göndermesi
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa Valiliği hizmet binasındaki toplantı salonunu yetersiz bularak, "Eğer Valiliğin toplantı salonu bu ise, Bursa'ya acilen yeni bir vilayet binası yapmak zorundayız. Yani prestijli bir valilik binasına, T.C. valilik binasına ihtiyacımız var" dedi.
 
Bursa'daki temaslarını sürdüren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cuma namazını Ulu Cami'de kıldı. Namaz çıkışı bir Kuran kursu için toplanan bağışa destek olan Arınç, daha sonra Çarşamba Semti'nde bulunan Valilik hizmet binasında düzenlenen 2013 Yılı Yatırımlarını Genel Bakış toplantısına katıldı.
 
Toplantı öncesi Arınç'a brifing veren Bursa Valisi Şahabettin Harput, Türkiye'nin 2023 hedefleri doğrultusunda yatırımlara devam ettiklerini söyledi. Bursa'da 2012-2013 yatırımlarının toplam değerinin 10 milyar 228 TL olduğunu belirten Vali Harput, 578 projeden 61'inin tamamlandığını, 280'inin devam ettiğini ve kalan projelerin ise ihalenin devam etmesi, ödenek yetersizliği ve yer bulunamaması nedeniyle beklediğini kaydetti.
 
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise Valilikteki toplantı salonunu yetersiz bularak, "Ne Heykel'deki vilayet binasında, ne de burada iyi bir toplantı binası yok. Eğer toplantı salonu buysa, Bursa'ya acilen yeni bir vilayet binası yapmak zorundayız. Yani prestijli bir valilik binasına, T.C. valilik binasına ihtiyacımız var. Bu bina girişinden itibaren dar. Bursa'ya yakışacak bir Valilik binasının programa konulmasını takip edeceğim. Prestijli ve güzel bir mimariye sahip bir bina olmalı" diye konuştu.
 
"T.C"SİZ TABELA TEPKİ GÖRMÜŞTÜ
 
Geçtiğimiz aylarda Bursa Valiliği'nin Atatürk Caddesi'ndeki tarihi binasında, üzerinde T.C. ibareli yazının kaldırılarak, 'Valilik' yazılı tabela asılmasına Bursa'daki birçok sivil toplum kuruluşu tepki göstermişti. Bunun üzerine Vali Şahabettin Harput, 'T.C.' ibareli valilik tabelasını yeniden astırmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem