Arınç'tan referandum eleştirisi!

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği'nin açılışını yaptı. Memurlara seslenen Bakan Arınç, "Toplu sözleşme olsun diye bağıran sendikalardan bir tanesi MHP doğrultusunda 'Hayır' demek için çalıştı. Diğeri ise

Arınç'tan referandum eleştirisi!

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği'nin açılışını yaptı. Memurlara seslenen Bakan Arınç, "Toplu sözleşme olsun diye bağıran sendikalardan bir tanesi MHP doğrultusunda 'Hayır' demek için çalıştı. Diğeri ise sol ve başka sendikaların temsilcisi olarak 'Hayır' için çabaladı. Sonuçlar ortaya çıkınca çelişkiye, paradoks'a bakınız. O 'hayır' diyenler, sonucun ardından 'hadi toplu sözleşmeye başlayalım' dediler. Buna sadece Memur-Sen'in hakkı var" dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği'nin açılışını yaptı. Açılışın ardından konuşan Bakan Arınç, "Memur-Sen çok önemli bir sendika. Türkiye'de yetkili olan sendika. Türkiye'de ses getiriyor. Türkiye'nin demokratikleşmesi konusunda önemli hizmetler yapıyor. Türkiye'de sorumlu sendikacılık anlaşıyının örneğini veriyor" diye konuştu.

"ÇELİŞKİYE PARADOKSA BAKINIZ"

12 Eylül 2010'da memurların destekleri ve halkın verdiği muhteşem katkı ile Anayasa'nın 26 maddesinin değiştiğini hatırlatan Arınç, "Bunlarda birisi memur sendikalarının uzun zamandır istediği, 'Artık toplu görüşme değil, toplu görüşme yapalım' görüşüydü. Bazı ideolojik sendikalar toplu sözleşmenin yanına grevi de koyarak talepte bulunuyorlardı. Bu kanun 2000'li yılların başında çıkarken bu talepleri hiç dile getirmediler. Sonradan konuşmaya başladılar. Hiçbir iktidarda bu konuda ciddi bir adım atmadı. 

Buna Memur-Sen gönülden katkıda bulundu. 26 maddenin hepsi demokrasinin daha gelişmesi için fırsat tanıyacaktır. 'Toplu sözleşme olsun' diye bağıran sendikalardan bir tanesi, MHP doğrultusunda 'hayır' demek için çalıştı. Diğeri ise sol ve başka sendikaların temsilcisi olarak 'Hayır' için çabaladı. Sonuçlar ortaya çıkınca çelişkiye, paradoks'a bakınız. O 'Hayır' diyenler sonucun ardından 'hadi toplu sözleşmeye başlayalım' dediler. Buna sadece Memur-Sen'in hakkı var. Yoksa 'hayır' diye ortada bağıranların, yalanlar iftiralar ile milletin kafasını bulundırmaya çalışanların ertesi gün bundan nemalanmaya kalkması samimiyetsizliğin en büyük ifadesiydi" şeklinde konuştu. 

Yasada değişiklik yapılacağını ve Memur-Sen'in görüşleri doğrultusunda değişikliği yapıp toplu sözleşme imzalanacağını belirten Arınç, "Hayır hayır' diye yırtınınların şimdi 'nerde toplu sözleşme' deyip ortalıkta dolaştığını görünce, kardeşim şimdi şurada otur bakalım. Milletin kafasını bulandırma. Bize kim yol gösterdi. Memur-Sen. Öbürlerine kalsaydık yanmıştık. Bu iş olacak kimsenin kafası karışmasın çalışanları üzmeyin aralarına fitne fesat sokmayın" dedi. 

"YUNANİSTAN ORDAYSA TÜRKİYE BURADA"

9 yıllık hükümet döneminde bugüne kadar üzerinde durulmayan ne kadar iş varsa AK Parti iktidarı ile tek tek çözüldüğünü belirten Arınç, "Biz çalışanlarımızın emekleri karşılığında hak ettikleri maaşları almalarında sosyal haklarından en iyi ölçüde yararlanmalarından yanayız. Bunu kamu personel rejimi diye düşünebilirsiniz. Türkiye'de çok şükür bugün memur maaşlarını ödeyen bir hükümet var. Halep ordaysa arşın burada Yunanistan oradaysa Türkiye burada. Yunanistan memur maaşlarını dondurdu. İspanya, Portekiz, İtalya böyle. Çok şükür biz veriyoruz. Bu bütçeyi iyi yönetmenize bağlı. 10 sene öncesinin şartları şu anda Türkiye'de olsaydı, global ekonomik kriz böyle güçle gelseydi. İnanın burada olmazdık" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem