Arınç'tan İmralı açıklaması

 Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası Bülent Arınç açıklama yapıyor. İşte Arınç'ın konuşmasından satırbaşları: İMRALI SÜRECİ İmralı sürecinin sonucuna hepimiz müdahil olmalıyız. Kamuyounda sürece karşı olumlu bir düşünce olduğunu, bundan ülkenin ve insanımı

Arınç'tan İmralı açıklaması

 

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası Bülent Arınç açıklama yapıyor.
 
İşte Arınç'ın konuşmasından satırbaşları:
 
İMRALI SÜRECİ
 
İmralı sürecinin sonucuna hepimiz müdahil olmalıyız. Kamuyounda sürece karşı olumlu bir düşünce olduğunu, bundan ülkenin ve insanımızın yarar göreceği şeklindedir.
 
Gittiler, niçin gittiler, ne konuşacaklar, bunun peşinde değiliz hükümet olarak.
 
BDP'NİN KARADENİZ GEZİSİNDE ÇIKAN OLAYLAR
 
Özel bir başlık altında görüşülmedi. Bu konuyu ifade etmiştim. Milletvekillerine karşı gösterilen bu tavır ve davranışlar, onların öğretmen evlerine hapsedilmeleri kötü ve çirkin bir olaydır. Türkiye'nin her yerinde herkes siyaset yapabilmelidir. Buna ilişen herhangi bir olumsuz davranışın, insana ve mala zarar vermenin hukukta bir ceza karşılığı olduğunu hepimiz biliyoruz.
 
Gerek televizyonlara akseden görüntülerden, boy boy fotoğraflardan, öğretmen evleri önünde toplanarak "malum işaretleri" veren toplulukların taşkınlıkları görünüyor.
 
Bu bir yargı sürecinin başlamasıdır. Savcılar soruştrma yapmaktadırlar.
 
Her olayın arkasından ölümlü bir hadise olmuşsa, cumhuriyet savcıları ayrıca soruşturmaları yapıyorlar. Bunun dışında idari soruşturmalar da yapılabiliyor. Olayların failleri tahrikçileri kısa zamanda yargı önüne çıkarılmış olacaktır.
 
4. YARGI PAKETİ'NDE YENİ MADDELER VAR MI?
 
Bu konuda bilinmeyen hiç birşey kalmadı. Herkes tasavvurundaki dördüncü yargı paketi konusunda çok şeyler yazdı. Arkadaşlarımzıın adalet bakanımızın zaman zaman yaptığı açıklamalarda, dördüncü yargı paketinin içeriğini gördük.
 
Şiddet terörün unsurlarından birisidir. Yapacağımız yeni yasal düzenlemede bildiri ve açıklamalarda şiddete teröre silaha yönlendirici unsur olmalaıdır. AİHM'in pek çok kararlarında şiddet taşımayan düşünce açıklamalarının terörle ilintili olmayan açıklamaların suç olmaması gerektiği ifade ediliyordu. AİHM kararları bir tarafa, dünyanın geldiği bir noktada ifade özgürlüğü mutlaka asıldır. Bütün özgürlüklerin de bileşkesidir.
 
Bugün 6. ve 7. maddelerde, yapacağımız değişikliklerle düşünce açıklamalarındaki şiddet unsurunu ön plana çıkarıyoruz. Aynı zamanda yine AİHM'in kararlarında ifade edilen hususlarda da yargı sistemimizde adli ve idari yargıda bazı değişiklikler yapılmaktadır.
 
Ancak basınımız kısmen bilgisizlikten kısmen de arzu ettiği bir unsur olması bakımından, herkes dışarı mı çıkacak, örtülü bir af mı geliyor, Ergenekon veya Balyoz sanıkları bundan istifade mi edecek, hepsi tahliye mi edilmiş olacaklar soruları, 4. yargı paketi içerisinde cevabını bulmuyor. Yapmak istediğimiz genel bir düzenlemedir. Açıklamalarda, propagandalarda, silaha yönelmiyorsa, tehdit içermiyorsa, her türlü açıklamanın suç teşkil etmeyeceği bellidir.
 
Dördüncü yargı paketinden dolayı beklentilerinizin gerçekleşmediğinden dolayı mahçubiyet duyduğumu ifade etmek istiyorum.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem