Arınç'tan askerlik müjdesi

Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği 'Avrupa'da Medya Buluşması' etkinliğinin üçüncü ayağında Paris'te bulunan Başbakan yardımcısı Bülent Arınç'ın dövizle askerlik konusunda önemli açıklamalarda bulundu."BU PARA MARA MESE

Arınç'tan askerlik müjdesi



Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği 'Avrupa'da Medya Buluşması' etkinliğinin üçüncü ayağında Paris'te bulunan Başbakan yardımcısı Bülent Arınç'ın dövizle askerlik konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

"BU PARA MARA MESELESİ DEĞİL"

Harçların yüksek olmadığını düşündüklerini fakat durumun böyle olmadığını fark ettiklerini belirten Arınç, "Yaptığımız düzenlemeyle gençlerimiz Türkiye'ye geliyorlardı. 21 gün askerlikle 'mış' gibi yapıyorlardı. Bu 'mış' gibilerle bizde onlara sen askerlik yaptın diyorduk. Ve bir bedel alıyorduk. O bedel 10 bin Euro'ya yükseldi. Ve bu 10 bin Euro'da gençlerimiz için gerçek bir yük haline geldi. Sırf bu yüzden Alman vatandaşlığına geçmek isteyen bu parayı kabul etmeyen bir kitle vardı. Çok samimi söylediler bunu. Bu para mara meselesi değil. Maddi ihtiyaç ve imkanları ortaya koyan bir durum. Ben de dövizli askerlik ve buna bağlı bazı konularda notumu aldım" dedi.

"BU İŞİ ÇÖZECEĞİZ"

Bu meseleyi Bakanlar Kurulu toplantısında arkadaşlarına açtığını belirten Arınç şöyle devam etti: "Ve ilk Bakanlar Kurulu'nda bütün arkadaşlarıma bu konuyu açtım. Hepsi de haklı buldular ama nasıl düzelteceğiz bu işi? Yani 1 ocaktan itibaren yürürlüğe girmiş bir kanun var. Nasıl yaparız, geriye dönüp nasıl hallederiz? Ama şu önemli bu gelen talepleri haklı buldu arkadaşlarım. Biz zannediyorduk ki bu miktar ödenebilir. Biz düşünüyorduk ki bu harç yüksek değil. Ama öyle değilmiş. Vatandaşlarımız böyle olmadığını bize söylediler. Geçmişte de size söylemişler ama kulak asmamışsınız. Bunu bir şekilde düzeltelim denildi. Ya yılbaşından itibaren ya da bir ara çözüm bulmak suretiyle bu işi çözeceğiz."

BEDEL 10 BİN EUROYA ÇIKARTILMIŞTI

Daha önce askerlik kanununda yapılan değişiklikle gurbetçi gençler için 5112 euro olan askerlik bedeli 10 bin euroyu çıkartılmıştı. Eski bedeli ödemekte zorlanan gençler bu yükselişten olumsuz etkilendiklerini belirterek bu konudaki rahatsızlıklarını her fırsatta dile getirmişlerdi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler