Arınç'dan Twitter yorumu

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, mahkemenin Twitter kararı ile ilgili olarak, "Biz yargı kararlarına uyarız, çünkü anayasa bunu emrediyor. Yargı kararlarını beğenmiyor olabiliriz ama uyarız. Dolayısıyla bu karar gerçekse, gerekçesiyle yazılmışsa, tebliğ

Arınç'dan Twitter yorumu

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, mahkemenin Twitter kararı ile ilgili olarak, "Biz yargı kararlarına uyarız, çünkü anayasa bunu emrediyor. Yargı kararlarını beğenmiyor olabiliriz ama uyarız. Dolayısıyla bu karar gerçekse, gerekçesiyle yazılmışsa, tebliğ de yapılmışsa bundan sonra TİB’in yapacağı işler bellidir" dedi.

Arınç, Hatay’da AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaretinde 5 yıl önce bugün BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatı kaybettiğini hatırlatarak, "Muhsin bey benim yakından görüştüğüm bir arkadaşımdı, kendisi iyi bir devlet ve siyaset adamıydı. Partimiz ayrıydı ama gönüllerimiz birdi. Bakımsız bir helikopterle seyahat ederken bir kaza sonucu hayatını kaybetti ve cesedine uzun bir süre sonra ulaşıldı. Sayın Başbakanımızın talimatlarıyla bu olayı açığa çıkarmak üzere, eğer bir kaza değilse bu konuyla ilgili de gerçekleri ortaya çıkarmak için de Meclisimizde bir komisyon oluşturduk, onlar ciddi çalışmalar yaptı. Elimizde çeşitli bulgular var daha çok kaza olduğu yönünde ve kazaya sebebiyet veren bazı unsurlar da var. Halen soruşturması devam ediyor. Olayın üstünün örtülmesinin söz konusu olması mümkün değildir, olayın çözülmesi biraz zaman alabilir” diye konuştu.

Arınç, Twitter’ın yasaklanma kararının idare mahkemesi tarafından durulması hakkında ise şunları söyledi:

“Haberim oldu, zannediyorum bir iki saat önce Ankara’da bir idare mahkemesi, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın Twitter’a erişimi yasaklayan kararı hakkında yürütmeyi durdurma kararı vermiştir. Biz yargı kararlarına uyarız, çünkü anayasa bunu emrediyor. Yargı kararlarını beğenmiyor olabiliriz ama uyarız. Dolayısıyla bu karar gerçekse, gerekçesiyle yazılmışsa, tebliğ de yapılmışsa bundan sonra TİB’in yapacağı işler bellidir."

İnternete erişimin yasaklanmadığını, internete her türlü erişimin kolaylaştırıldığını ifade eden Arınç, AK Parti iktidarından önce 20 bin olan internet abonesi sayısının 30-40 milyonları bulduğunu aktardı. Paylaşım siteleriyle ilgili yasaklama getirilmediğine dikkat çeken Arınç, şöyle devam etti:

"İnternete erişim konusunda, geniş bandı destekleme konusunda hükümetimizin yaptığını Amerika bile yapmamıştır. Bu konuda özgürlükçüyüz, herkesin bilgilenme, haber alma hakkına saygı duyuyoruz. Ancak Twitter Amerika’da bir şirkettir. Paylaşım siteleri üzerinden bir işlem yapıyor, görev yapıyor. Facebook gibi Twitter da halkımız tarafından çok kullanılıyor. Burada hiçbir zaman yasaklama, engelleme getirmedik. Ama şöyle bir gerçek var. Gerçekte suç olan bir şey sanal dünyada da suçtur. Yani siz benim yüzüme karşı hakaret edersiniz, bunu sanal alemde de yapsanız suçtur. Veya gerçek hayatta elinize silah alıp da ben bu adamı öldüreceğim diye tehdit etseniz, bunu sanal dünyada da yapsanız suçtur. Birini diğerinden ayırmak mümkün değil. O yüzden evrensel hukuk şunu getirdi. İnsanların kişilik haklarına saldırmayacaksın, insanların özel hayatına girmeyeceksin, karıştırmayacaksın, araştırmayacaksın. Suç işlemeye tahrik etmeyeceksin. Bu konularda mahkemeye yapılan müracaat üzerine mahkemeler o sayfayı kapatma kararı alıyorlarsa elbette bunu uygulamak zorundayız."

Suriye’de trajik olaylar yaşandığını söyleyen Arınç, "Ateş yanıyor, bu ateş büyüyor ve ülkemize zarar veriyor. Şuan kayıtlarımıza göre 100 mülteci Hatay’da yaşıyor. İnşallah Suriye’deki savaşın bitmesiyle beraber Suriye halkı refaha kavuşacaktır diye ümit ediyorum" dedi.

Suriye uçağının düşürülmesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Arınç, "Suriye rejimine ait uçağın 4 defa ikaz edilmesine rağmen iki uçaktan birinin bu ikazlara uyup kaçmasına ama diğerinin tecavüzü devam ettirmesine hava kuvvetlerimiz gereğini yapmıştır. Dünyadan da bu hiçbir tepki gelmemiştir. Çünkü Türkiye haklıdır" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler