Arınç, ’’o’’ dönemlerin bittiğini söyledi

Konya’nın Seydişehir ilçesinde Seyitharun Bulvarı’nda partisinin düzenlediği mitinge katılan Bülent Arınç, burada yaptığı konuşmada iktidarları döneminde kadınlara sağlanan haklardan bahsetti. Ayrımcılığın kalktığını söyleyen Arınç, “Hanımefendi kardeşler

Arınç, ’’o’’ dönemlerin bittiğini söyledi

Konya’nın Seydişehir ilçesinde Seyitharun Bulvarı’nda partisinin düzenlediği mitinge katılan Bülent Arınç, burada yaptığı konuşmada iktidarları döneminde kadınlara sağlanan haklardan bahsetti. Ayrımcılığın kalktığını söyleyen Arınç, “Hanımefendi kardeşlerimizin başlarını açık tutmasına da bir şey demiyoruz, başlarını örtmesine de bir şey demiyoruz. O karar verdikten sonra biz o karara saygılıyız. Bizim eşimiz başını örtüyor, kız çocuğumuz başını örtüyor ama biz 76 milyon insanız, başını örtmeyenler de var, onlara da saygıda kusur etmeyiz, onları da küçültmeyiz. Ama bu ülkede büyük bir zulüm oldu. Büyük bir haksızlık oldu. Herkes başını açık tutacak diye neredeyse kanunlar çıkardılar, Anayasa Mahkemesi kararlar verdi. Çocuklarımız 18 yaşını geçmiş olmasına rağmen üniversitelere başındaki örtü ile giremedi, imam hatip liselerinde bile başlarını açık tutmaları emredildi. Hatta kamu kurumlarında çalışanlar okulda başını bağlayamıyordu, dışarıda hiç olmazsa başını bağlıyordu, onlara da yasak getirilmişti. Ama şimdi çok şükür okullar da özgürleşti. Sadece kamu kurumlarında bayan arkadaşlarımız başlarındaki örtüleri ile hiçbir ayrımcılığa tabi tutulmadan çalışabildikleri gibi artık Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde de başının örtüsü ile milletvekilliği yapan kardeşlerimiz var. İşte gerçek kadınlar günü böyle kutlanır, başörtülü başı açık milletvekillerimizle kutlanır. Ayrımcılıklar bitti, inancını yaşamak isteyenlere hakaret etmek isteyenler dönemi kapandı, özgürlük dönemi açıldı” dedi.

MUHALEFETE ELEŞTİRİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin AK Parti’nin yüzde 51’den aşağı oy alırsa başarısız olacağı yönündeki sözlerini eleştiren Arınç, “Muhalefet partileri bu seçimi adeta iktidar seçimi haline getirdiler. Sayın Bahçeli edeplide bir insandır, dün bir söz söylüyor yüzde 51 den bir puan aşağı alırsanız siz artık başarısız sayılırsınız diyor. Sen bize yüzde 50 oy biçtin, Allah senden razı olsun, Allah bereketini artırsın. Peki senin bir iddian yok mu. Kendin partin için şöyle bir iddian olamaz mı mesela; benim genel başkanım 2002 genel seçimlerine girdiğimiz günden bu yana her seçim öncesinde diyor ki, ‘Ey siyasi partiler, ey milletim ben bu seçimde ikinci olursam siyaseti bırakırım’. Başbakanımız bu sözü inanarak söylüyor ve hodri meydan diyor. Bunu Kılıçdaroğlu’ndan duydunuz mu? Bahçeli’den duydunuz mu? Diğerlerini saymaya gerek yok. Yüzde 50’yi bize veriyorsun ve yüzde 50’den bizim başarısız olacağımızı söylüyorsun. Sayın Bahçeli seni seviyorum, senin üzülmemen için ben küçük bir hedef göstereceğim sana. Sayın Bahçeli sen bu günden itibaren milletimize dönüp şunu söylersen çok mutlu olacağım. Ey millet benimde iddiam yüzde 20’dir. Eğer yüzde 20 alamazsam bu seçimlerde genel başkanlığı bırakırım diyebiliyor musun. Kılıçdaroğlu edep dışı şeyler konuşuyor, çok çirkin şeyler konuşuyor. Çünkü heybesinde küfürden başka bir şey yok. Heybesinde küfürden başka bir şey olmayan, kasetle genel başkan olmuş bir insanın edepten ahlaktan ne kadar nasipdar olduğunu görüyoruz. Çıkıyor kürsüye 1 saat konuşuyor, 55 dakikasında Başbakanımıza hakaret ediyor ve bu hakaretleri sana misliyle iade ediyorum” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN ALTINI OYMAK İSTEYENLERE NEFES ALDIRMAYACAĞIZ”

Ülkenin geleceğini karartmak isteyenler, hükümeti yıpratmak, itibarsızlaştırmak isteyenler bulunduğunu kaydeden Arınç, bunlara müsaade etmeyeceklerini dile getirdi. Arınç sözlerine şöyle devam etti:

“Herkesi gelişigüzel dinleyip sonrada bu kasetleri şantaj amaçlı kullanmak isteyenler var ve ne yazık ki bir kısmı emniyetin içinde, bir kısmı yargının içinde, bir kısmı MİT’in içinde ve başka yerlerde. Bizim düşmanımız o şebekedir, hesap soracağımız o şebekedir, hukuku aykırı iş yapanlardır, suç işleyenlerdir. Yoksa masum insanlar değil, masum insanları ayırmamız lazım. Onlar bizim kardeşlerimiz, onları seviyoruz, onlarla birlikteyiz. Ama onların içerisinde görünüp düşmanlık yapanlara, hükümeti devirmeye çalışanlara, Türkiye’nin altını oymak isteyenlere nefes aldırmayacağız. Bakmayın televizyonların karşısına kurulup her gün gevezelik yapanlara, laf ebeliği yapanlara, iftira atmaya devam edenlere, çıkar çevrelerinin ekmeğine yağ sürmeye çalışanlara. Montaj kasetleri ceplerine doldurup, orada burada gerçekmiş gibi gösterenlere bakmayın. Onlar bir avuç insan, onların hesabı görülecek ve ülkemiz inşallah bu kaosa düşürmek isteyenlere dersini verecek. Siz yeter ki gerçekleri gören ve hakikatleri bilen insanlar olarak AK Partimize destek olun, AK Partimizi güçlendirin.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem