Arınç: Gençleri meclise taşıyacağız

 Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, siyasette birinci merhalenin gençlik kolları olduğunu söyledi. Önümüzdeki genel seçimlerde gençlik kollarından ve kadın kollarından çok sayıda yeni ismi parlamentoya taşıyacaklarını belirten Arınç, "Benim bir tavsiyem va

Arınç: Gençleri meclise taşıyacağız

 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, siyasette birinci merhalenin gençlik kolları olduğunu söyledi. Önümüzdeki genel seçimlerde gençlik kollarından ve kadın kollarından çok sayıda yeni ismi parlamentoya taşıyacaklarını belirten Arınç, "Benim bir tavsiyem var siyasete ilgi duyan varsa işin mutfağından başlamalı. Orası da gençlik kollarıdır. Siyasette birinci merhale gençlik kolları olmalıdır." dedi.

AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları 3. Olağan Kongresi'ne katılan Arınç, gençlere siyasete kalıma çağrısında bulundu. AK Parti'nin kuruluşundan bu yana halkın büyük teveccühüyle üç dönem arka arkaya oylarını artırarak iktidar olduğunu anlatan Arınç, partinin geleceğinin gençler olduğunu vurguladı. Önümüzdeki seçimlerde en büyük seçim başarılarının zaferi İzmir'den alacaklarını kaydeden Arınç, "Çok büyük bir kongre yapıyoruz, büyük bir coşku var. Son yıllarda büyük kongrelerimiz hariç böyle bir canlılığı görmedik. İzmir'in bütün ilçeleri beldeleri merkezi burada. İzmir'e yakışan bir gençlik kongresini gerçekleştiriyoruz. Kongrenin asıl sahibi gençlik kollarına teşekkür ediyorum." diye konuştu.

AK Parti'nin başarısında gençlerin payının büyük olduğuna dikkat çeken Arınç, "Bu kongreler güçümüzü göstermek birlik ve beraberliğimizi bütün dünyaya göstermek için yapılan toplantılardır. Amacına ulaşmıştır." şeklinde konuştu.

 

AK Parti'nin yakaladığı başarıyı Türkiye'de başka siyasi partinin yaşayamadığına dikkat çeken Arınç, "Üç dönemdir iktidar olan bir partiyiz. Çok partili siyasi hayata girdiğimiz 1950'den bu yana böylesi büyük bir başarıyı başka parti görmedi. Biz üç dönemdir Oyunu artıran ustalık dönemine milletin inancıyla gelmiş bir partiyiz. Anlımız açıktır başımız diktir. Yaptığımız her işin hesabını şerefle verdik. Biz büyük bir partiyiz. Ama bazen budaki balık gibi dışarıdan haberimiz olmaya bilir."

Bülent Arınç, girdikleri her seçimde oylarını 5,5 milyon artırdıklarını vurguladı. Kendilerine güvenen millete teşekkür ettiklerine kaydeden Arınç, milletin güvenini almak en büyük şeref olduğunu anlattı. Arınç, "5 milyon 609 bin kayıtlı üyemiz var. Ben gençlik kollarında siyasete başlamış bir kardeşinizim. Genel başkanımız da böyle. Benim bir tavsiyem var siyasete ilgi duyan varsa işin mutfağından başlamalı. Orasın da gençlik kollarıdır. Siyasette birinci merhale gençlik kolları olmalıdır. Önümüzdeki milletvekili seçimlerinde gençlik kollarında çalışmış ve başarılı olmuş pek çok gencimizi parlamentoya taşıyacağız. Pek çok kadın kollarımızda çalışanı parlamentoya taşıyacağız. Gençlere ihtiyacımız var. Geleceğimizin teminatı onlardır." Dedi.

"İZMİR'İ ANLAMIŞ DEĞİLİM"

Arınç, Türkiye genelinde olduğu gibi İzmir'de de her seçimde oylarını artırdıklarını belirterek, şunları söyledi: "2002 seçimlerinde İzmir'de yüzde 17 oy aldık. Birinci olan partiyi fazla önemsemedim. İkinci olan parti (Genç Parti) şu anda nerede, tabelası bile yok. İzmir'de AK Parti'ye karşı bu partinin tercih edilmesini inanın o kadar yıl geçmesine rağmen anlamış değilim. Ey güzel İzmirliler, bize tercih ettiğiniz siyasi parti şimdi nerede. 2007'de ikinci parti olduk. Son seçimlerde İzmir'de yüzde 37 oy aldık. Aldığı en yüksek oy oranıdır. İzmir'de önümüzdeki seçim en az yüzde 47 olur."

Kongreye, partinin gençlik kollarından geniş katılım oldu. 26 ülkeden gençlik temsilcileri de davet edildi. Kongrenin başında Türkiye'nin ilk otistik mehter takımı gösteri sundu. Kongreye, AK Parti İzmir milletvekilleri, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Gençlik kolları Genel Başkanı İsmail Karaosmanoğlu ve partililer katıldı.

İzmir Milletvekili Hamza Dağ, yaptığı konuşmada, hareketin geleceğinin bu salonda gençler arasında olduğunu söyledi. İl Başkanı Ömer Cihat Akay ise salondaki coşku selinin kendilerine yarınlar için umut verdiğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem