Arınç erken seçim istemiyor

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Düzce'deki Akçakoca Merkez Camisi'nde cuma namazını kılmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. "HALK VERDİĞİ KARARI NİYE DEĞİŞTİRSİN" Koalisyon ve erken seçim tartışmaları için konuşan Başbakan Yardımcısı Arı

Arınç erken seçim istemiyor
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Düzce'deki Akçakoca Merkez Camisi'nde cuma namazını kılmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
"HALK VERDİĞİ KARARI NİYE DEĞİŞTİRSİN"
 
Koalisyon ve erken seçim tartışmaları için konuşan Başbakan Yardımcısı Arınç, halkın 13 sene tek başına iktidar yaptığı AK Parti'yi bu sefer birkaç eksiğiyle tek başına iktidar olmaktan uzak tuttuğunu belirtti.
 
Halkın diğer partilerle hükümet kurulmasını istediğini aktaran Arınç, "258 milletvekili ve yüzde 41 oy bunu gösteriyor. 'Efendim bugünden yarına seçime gidelim' yok böyle bir şey. Halk bir ay önce verdiği kararı, bir ay sonra niye değiştirsin, neden değiştirsin, nasıl bir ihtiyaç var buna bakmak gerekir" dedi.
 
"ÖNCELİKLİ GÖREVİMİZ HÜKÜMET KURMAK" VURGUSU
 
Arınç, öncelikli görevlerinin hükümet kurmak olduğunu düşündüklerini vurgulayarak, "Bizim işimiz kolay, herhangi bir partiyle hükümet kurabiliriz. Ama diğer partilerin işi zor, onları üçü bir araya gelmezse hükümet kuramıyorlar. Üçü de bir araya gelmediğine göre bu memleketin sahibini kendimiz olarak görüyoruz, mesuliyeti de kendimizde görüyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler