Arap Emirlikleri’ne füze satıyoruz!

Dünyanın ilk lazer güdümlü helikopter füzesi olan “Cirit”ler, taaruz helikopterlerinden kara hedeflerine karşı kullanılıyor.Savunma Sanaayi Müsteşarı Murad Bayar, “Bu 200 milyon dolara yakın bir sözleşme. Artık şirketlerimiz, yüksek teknoloji ürünlerini d

Arap Emirlikleri’ne füze satıyoruz!


Dünyanın ilk lazer güdümlü helikopter füzesi olan “Cirit”ler, taaruz helikopterlerinden kara hedeflerine karşı kullanılıyor.

Savunma Sanaayi Müsteşarı Murad Bayar, “Bu 200 milyon dolara yakın bir sözleşme. Artık şirketlerimiz, yüksek teknoloji ürünlerini dünya ülkelerine ihraç eder bir konuma gelmiş bulunuyor” dedi.

UZUN ZAMANDIR İLGİLİLER

Edinilen bilgiye göre BAE’nin başkenti Abu Dhabi’de devam eden IDEX Uluslararası Savunma Fuarı’nda ROKETSAN firmasına ait stant özellikle Arap ülkelerinin askeri yetkililerinin ilgisini çekiyor. Daha önce Cirit füzesi hakkında ROKETSAN’dan bilgi alan BAE’nin askeri yetkilileri, fuarda nihai satış sözleşmesini imzalamayı kabul ettiler.

NOKTA VURUŞU YAPIYOR

8 kilometre menzilli Cirit, farklı kara ve hava platformlarına takılabilmekle birlikte, öncelikli olarak taarruz helikopterlerinden kara hedeflerine yönelik olarak kullanılıyor. Hafif zırhlı ve hareketli hedefleri imha etme yeteneği bulunan Cirit’in füzesine iki alternatif harp başlığı takılabiliyor. Füzeye isteğe göre zırh delici, yangın çıkarıcı ve parçacık etkisi eklenebiliyor. TSK’nın T-129 Atak, AH-1P Cobra ve AH-1W Super Cobra saldırı helikopterleri için geliştirilen sistem, düşük maliyetle nokta vuruşu kapasitesini arttırıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem