Aramama kurtarmama girişimleri!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün açıklamaları ve ortaya çıkan video görüntülerinin ardından Muhsin Yazıcıoğlu'nun geçirdiği helikopter kazasıyla ilgili kuşkular yeniden gündeme gelmişti. Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, son gelişmelerin ardından

Aramama kurtarmama girişimleri!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün açıklamaları ve ortaya çıkan video görüntülerinin ardından Muhsin Yazıcıoğlu'nun geçirdiği helikopter kazasıyla ilgili kuşkular yeniden gündeme gelmişti. Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, son gelişmelerin ardından Teke Tek'te Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtladı.

İlk haberi aldığında olayın kaza olduğunu düşündüğünü söyleyen Gülefer Yazıcıoğlu, sonraki gelişmelerin manidar olduğunu söyledi. "Kazadan sonra ilk gidilen yer araştırılmadı. 48 saat öncesinden nerede olduğu biliniyordu. Korucular orada olduğunu söylemiş. Görgü tanıkları var. Birileri dosyayı alıp evine gidip yatmış. Ama sonra telefon görüşmelerine bakıyoruz, evine gidip yatmamışlar, bir telefon trafiği var. Kimlerle konuştuklarını bilmiyoruz" diyen Yazıcıoğlu, helikopterdeki cihazın söküldüğü görüntülerin Cumhurbaşkanı'ndan önce kendilerine de ulaştırıldığını söyledi. Konunun savcılığın takibinde olduğunu kaydeden Gülefer Yazıcıoğlu, kazadan sonra yapılan operasyonun "aramama - kurtarmama operasyonu" olduğunu söyledi.

Söz konusu cihazın akıbetini kazadan sonra Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne sorduğunu, "Cihaz var, hafıza kartı yok" yanıtını aldığını kaydeden Gülefer Yazıcıoğlu, cihazın akıbetinin şu anda bilinmediğini söyledi.

Helikopterle ilgili radar kayıtlarının tutulmadığına dikkat çeken Gülefer Yazıcıoğlu, "Hava Kuvvetleri'nde helikopterin düştüğü dakikalarda arıza kaydı var. Askerin verdiği yanıt bu. Sivil havacılıkta ise hiçbir radar kaydı yok" dedi.

Kazadan sonra Yazıcıoğlu'nun bilgisayarının çalındığını doğrulayan Gülefer Yazıcıoğlu, "Herkes evde televizyona odaklanmışken bilgisayar götürüldü. Ama Muhsin Başkan'ın değil, kızımızın bilgisayarını götürdüler. Yanlış bilgisayarı götürdüklerini anlayınca geri getirdiler. O sırada fark ettik" şeklinde konuştu. Savcılığa olayla ilgili bilgi verdiğini aktaran Gülefer Yazıcıoğlu, canlı yayında isim vermekten kaçınarak "Bize yakın isimlerdi" demekle yetindi.

NTV'den Muhsin Yazıcıoğlu'na gelen telefonlarla ilgili kuşkuları olduğunu da kaydeden Gülefer Yazıcıoğlu, "O haber kanalı haber kaygısıyla Muhsin Yazıcıoğlu'nu aramaz. TİB'den telefon dökümlerini istedik. Bize gelen dökümde arama saatleri yazıyordu. Ama sonra Greenwich dediler. Oysa cevapsız aramalarda telefona Türkiye saati düşüyor. Ben ondan tatmin olmadım" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler