Arafat ipi tutan ülkeyi söyledi

 Artan terör saldırıları siyasetçilerin gündeminde. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi PKK'yı böyle tarif etti.2004 yılında Filistin'e ziyarette bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Arafat'ın kendisine "Hüseyin Bey

Arafat ipi tutan ülkeyi söyledi

 

Artan terör saldırıları siyasetçilerin gündeminde. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi PKK'yı böyle tarif etti.

2004 yılında Filistin'e ziyarette bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Arafat'ın kendisine "Hüseyin Bey, siz Kuzey Irak'taki PKK örgütünün adamlarının İsrail'den giden bin 300 askerin eğittiğini biliyor musunuz?" diye sorduğunu anlattı.

Kula ilçesine gelen Tanrıverdi, AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş ve partililer ile semt pazarını gezdi ve vatandaşlarla sohbet etti.

Tanrıverdi, daha sonra Kula Belediyesi tarafından sosyal tesislerde düzenlenen iftara katıldı.

 

Hüseyin Tanrıverdi, burada yaptığı konuşmada, vatandaşları Kula Belediyesi'nin 14 Ağustos Kadir Gecesi'nde düzenleyeceği Yunus Emre'nin sofrasına davet etti.

İftarda sivil toplum örgütleri, esnaf ve sanatkarlar, şehit aileleri ve gazilerin davet edildiğini ifade eden Tanrıverdi, şunları söyledi:

PKK'NIN ARKASINDAKİ ÜLKE İSRAİL 

''Yan yana durduğumuz birlikteliğimiz bereket demektir. Güzellikleri paylaştığımızda çoğalır. Biz burada lokmamızı paylaşırken kimi İslam ülkelerindeki Müslüman kardeşlerimiz yönetimlerinin zulmü, vahşeti ile karşı karşıyalar. Filistin hapishanelerindeki Müslüman kardeşlerimiz, İsraillilerin oruçlarıyla dalga geçtikleri günleri yaşıyorlar. Biz burada bu güzelliği yaşarken Arakan Müslümanları büyük bir katliamla karşı karşıya. Suriye'deki, Irak'taki Müslüman kardeşlerimizin kimileri zulümle karşı karşıya. İnşallah bizlerin duasıyla, niyazı ve iyi dilekleriyle oradaki Müslüman kardeşlerimiz de hürriyetlerine kavuşacaklar, bu güzel günleri, geceleri, ramazan gecelerini ve gündüzlerini paylaşacak ve yaşayacaklar.'' 

''PKK terör örgütü vahşetini ortaya koydu''

Lokmaların boğazında düğümlendiğini belirten Tanrıverdi, PKK terör örgütünün Hakkari'de, Çukurca'da, Şemdinli'de kirli suratını, vahşetini ortaya koyduğunu söyledi.

Terör örgütünün gencecik askerlere kıydığını söyleyen Hüseyin Tanrıverdi, şunları kaydetti:

''Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. PKK terör örgütü bu olayla kişiliğini, kimliğini, vahşetini daha net bir şekilde ortaya koydu. PKK terör örgütünün kimi Kürt kimlikli vatandaşlarımızın hak ve menfaatlerini korumak değil, maalesef ülkemize göz dikmiş ülkelerin piyonu olduğunu gösterdi. Yıllar önce 2004 yılında Yaser Arafat ile 2,5 saatlik bir görüşme yapmıştım. Orada arkadaşlarım vardı, rahmetli Arafat'ın sözleri bir türlü aklımdan çıkmıyor. O da şu ''Hüseyin Bey, siz Kuzey Irak'taki PKK örgütünün adamlarının İsrail'den giden bin 300 askerin eğittiğini biliyor musunuz?'' dedi. O soruyu soran Arafat'ı bir kez daha rahmetle anıyorum. Arafat, PKK'nın kimin uşağı olduğunu, kim tarafından eğitildiğini net bir şekilde ortaya koymuştu. Bugünkü olaylar bunu gün yüzüne çıkarmıştır.'' 

Ramazan ayının kesinlikle Müslümanlara saldırı yapılmayacak bir ay olduğunu vurgulayan Tanrıverdi, düşmanların bile yapmayacağını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Böylesi bir ayda PKK terör örgütü, gencecik ve oruçlu olan o askerlerimize kıymışsa, onları şehit etmişse, kendilerinin İslamla alakalı olmadığını göstermişlerdir. Zerdüşt dinine mensup oldukları söylenirdi, bunun doğru olduğu ortaya çıkmıştır. Ben bir adım daha ileriye gidiyorum, hangi dine mensup olursa olsun, din mensubunun diğer bir din mensubunun mübarek günlerinde ve aylarında katletmesi hiçbir dinde caiz değildir. Ama görüyoruz ki PKK terör örgütü Zerdüştlük dinini de aşan ileri duygusuz bir gruptur. Elbette bunların hiçbiri karşılıksız kalmayacaktır. 

Suriye kaygı verici bir noktada ilerlemektedir. Ortadoğu'da büyük sorun yaşanmaktadır. Ortadoğu'daki sorun çözülmedikçe, barış sağlanmadıkça herkes ama herkes tüm dünyanın bütün kuruluşları bilmelidir ki dünyada barış olmaz. Dünyada barış istiyorsanız Ortadoğu sorununu çözmek zorundasınız. Dünyada barış istiyorsanız, o zaman İsrail, Filistin çatışmasını sona erdirmelisiniz. Ortadoğu barışını, dünya barışını tesis edecek medeniyet bizim medeniyetimizdir. İnşallah bu medeniyetimiz, Ortadoğu'da ve dünyada barışı sağlayacaktır.'' 

Sevgi üretilmesi gerektiğini ve bu sevginin, barışın dünyada tesisi anlama geleceğini savunan Tanrıverdi, Türkiye'nin güçlü olmasını istemeyenlerin terörle üstlerine gelmeye çalıştığını, terör örgütünü başa bela etmeye çalıştıklarını, ancak Hükümetin terör sorununu da çözeceğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler