Araçla Kampüse girmek yasak

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre 24 Eylül 2012 Pazartesi gününden itibaren öğrencilerin araçlarıyla üniversite kampüsüne girmesine izin verilmeyecek.Birçok araç sahibi öğrencinin tepkisini çeken uygulamanın artan öğrenci sayısı v

Araçla Kampüse girmek yasak

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre 24 Eylül 2012 Pazartesi gününden itibaren öğrencilerin araçlarıyla üniversite kampüsüne girmesine izin verilmeyecek.

Birçok araç sahibi öğrencinin tepkisini çeken uygulamanın artan öğrenci sayısı ve park alanı yetersizliği nedeniyle alındığını belirtilen rektörlük katlı otoparkın hizmete açılana kadar geçici olarak ring araçlarıyla A kapısından Orman Fakültesi önüne ücretsiz taşınacağını belirtse de, kapıların önünde park yeri bulunmaması nedeniyle araçlarını park edemeyecek öğrencileri derslere geç kalma ve girememe endişesi sardı.

Çalışan Öğrenciler İçin Büyük Sorun

Özellikle çalışan ve mesai saatinde iş yerinden ayrılıp derse yetişmeye çalışan ikinci öğretim öğrencileri karara büyük tepki gösterdi.

Haber61'e ulaşan birçok öğrenci uzun yol katettikleri için araçla üniversiteye geldiklerini ve zaten 10-15 dakika yolculukla derslere ancak yetişebildiklerini belirtirken A kapısı önünde park yeri bulamayacaklarını ve bu nedenle araçla gelmelerinin mümkün olmayacağını ifade ettiler.

Bunun yanısıra öğrenciler  yapacakları otobüs veya dolmuş yolculuğuyla neredeyse 1 saate yakın zaman kaybedeceklerini, ring servislerinin de sorunlarına kesinlikle çözüm getirmeyeceğini belirttiler.

Araç sahibi öğrenci sayısı kampüs içerisinde oluşan park yeri sorununun kaynağı olmadığı ve cezalandırılan tarafın derslerine zamanında gelmeye çalışan öğrenciler olması üniversitenin öğrenciye verdiği önemi düşündürttüğü de gelen şikayetler arasında.

 ktuaracduyuru.jpg

Karadeniz Teknik Üniversitesi web sitesinden yapılan duyuru.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler