Araç çekicilerine yeni düzenleme

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 81 il emniyet müdürlüğüne gönderilen genelgede, ışıklı ve sesli uyarı işaretlerini bulundurma ve kullanma yetkisinin, Karayolları Trafik Kanunu uyarınca, geçiş üstünlüğüne sahip araçlara ait olduğu belirtildi.Mevzuat hük

Araç çekicilerine yeni düzenleme

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 81 il emniyet müdürlüğüne gönderilen genelgede, ışıklı ve sesli uyarı işaretlerini bulundurma ve kullanma yetkisinin, Karayolları Trafik Kanunu uyarınca, geçiş üstünlüğüne sahip araçlara ait olduğu belirtildi.

Mevzuat hükümleri kapsamına girmeyen kurum veya kuruluş araçlarında, ışıklı ve sesli uyarı işareti bulundurma ve kullanma yetkisinin olmadığı kaydedildi.

Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde de ışıklı uyarı işaretlerinin "cankurtaran araçlarında, trafik ve genel zabıtaya ait araçlarda mavi-kırmızı veya mavi, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün sadece trafik hizmetlerine tahsis edilen araçlarında mavi, itfaiye ve sivil savunma araçlarında kırmızı renk ve ışık veren, normal hava şartlarında 150 metreden görülebilen, dönerli veya aralıklı yanıp sönen lambalı cihazlar", sesli uyarı işaretlerinin ise "araçların üzerinde veya görülmeyen kısımlarında bulunan canavar düdüğü, siren veya çan gibi en az 150 metreden duyulabilecek şekilde ses çıkaran cihazlar" olarak tanımlandığı belirtildi.

Genelgede, polis tarafından araç çekme hizmetlerinde faydalanılan Ankara, İstanbul trafik vakıfları gibi bazı vakıf, dernek ve kuruluşlara ait çekicilerde, yalnızca polis araçlarında bulunması gereken mavi-kırmızı veya mavi renkli tepe lambaları ile siren cihazı bulundurduğu ve kullandığının görüldüğü belirtilerek, bu araçlardaki kanun ve yönetmeliğe aykırı ışıklı ve sesli uyarı işaretlerin söktürülmesi gerektiği bildirildi.

Genelgenin yayımlanmasının ardından, çekici araçtaki sesli ve ışıklı uyarıların sökümüne başlandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler