Arabalar daha sessiz olacak

Komisyon konuyla ilgili görüşmelere daha yeni başladı, bu yüzden yasal gürültü sınırının ne kadar düşürülmesini isteyeceği henüz bilinmiyor.Eğer taslak onaylanırsa bütün yeni otomobilleri test edecek ve çıkardıkları gürültü seviyesine göre puanlayacak Eur

Arabalar daha sessiz olacak


Komisyon konuyla ilgili görüşmelere daha yeni başladı, bu yüzden yasal gürültü sınırının ne kadar düşürülmesini isteyeceği henüz bilinmiyor.

Eğer taslak onaylanırsa bütün yeni otomobilleri test edecek ve çıkardıkları gürültü seviyesine göre puanlayacak EuroNCAP benzeri bir kurum kurulacak.

Komisyon üyeleri ayrıca otomobil üreticilerinin her yeni otomobile gürültü seviyesini gösteren bir etiket koymasını zorunlu kılan bir taslağı da onayladılar.

Teklif edilen etiket şu anda Avrupa’da yeni otomobillerde ve çoğu ev aletinde kullanılan CO2 etiketleri temel alınarak tasarlanmış.

Her iki taslak da gelecek yıl Avrupa Parlamentosu’na sunulacak. Eğer onaylanırsa yürürlüğe girmeleri en az altı yıl sürecek.

Parlamento bu konuda resmi bir açıklama yapmadı, ama uzun sürelerle yüksek seviyede trafik gürültüsüne maruz kalmanın, organların düzgün işlemesini önleyebildiğini, yorgunluk yarattığını ve kalp hastalıklarının ve başka sağlık sorunlarının ortaya çıkmasına yol açabildiğini kabul etti.

Raportör Miroslav Ouzky, “Bu mevzuatın AB vatandaşlarının motorlu araç gürültüsünün olumsuz etkilerinden korunmalarına yardımcı olacağına inanıyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem