Araba değil cephanelik !

Konya'da terk edilmiş bir otomobilin 2 aydır aynı yerde durduğu ihbarı üzerine inceleme yapan polisler, aracın bagajında çuvallar içinde 9 milimetre çapında yaklaşık 40 bin tabanca mermisi ele geçirdi. Mermilerin bir atölyede kaçak olarak üretildiği üzeri

Araba değil cephanelik !
Konya'da terk edilmiş bir otomobilin 2 aydır aynı yerde durduğu ihbarı üzerine inceleme yapan polisler, aracın bagajında çuvallar içinde 9 milimetre çapında yaklaşık 40 bin tabanca mermisi ele geçirdi. Mermilerin bir atölyede kaçak olarak üretildiği üzerinde duran polis, aracı terk eden kişiyi bulmak için çalışma başlattı.
 
Olay, bugün merkez Selçuklu İlçesi Selçuk Mahallesi Cami Dere Sokak'ta meydana geldi. 'Alo 155 Polis İmdat' hattını arayan çevre sakinleri, lastiklerinin havası inen, koltukların bir kısmı tahrip edilmiş olan 55 SH 039 plakalı otomobilin yaklaşık 2 aydır sokakta terk edilmiş halde durduğunu söyledi. Harekete geçen polisler, otomobili incelediğinde bagajda çuvallar içinde 9 milimetre çapında yaklaşık 40 bin tabanca mermisi buldu. Otomobilin yaklaşık 20 metre ilerisinde ise bir akaryakıt istasyonunun bulunması dikkat çekti.
 
Olay yerine bomba imha uzmanı, Terörle Mücadele ile Olay Yeri İnceleme Şubesi'nden ekipler çağrıldı. Yapılan incelemede mermilerin bir atölyede kaçak olarak üretildiği üzerinde duran polis, aracın plakasında Adana'da yaşayan sahibine ulaştı. Ulaştıkları otomobil sahibi, aracı yaklaşık 3 ay önce Konya'nın Beyşehir İlçesi'nde oturan bir kişiye sattığını, ruhsat devir işlemlerini gerçekleştirmediğini söyledi, ismini tam olarak bilmediğini öne sürdü.
Bulunan mermiler delil torbalarına konup incelenmek üzere kriminal laboratuvarına, otomobilde yine incelenmek üzere Emniyet Müdürlüğü otoparkına götürüldü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler