Apple çaldığını kabul etti !

 Patent teliflerinden dolayı ABD mahkemelerinde milyonlarca dolar harcamaya çekinmeyen Apple İsviçrelilerle dalaşmamayı tercih etti. Geçtiğimiz ay İsviçre Demiryolu Operatörü SBB iOS 6'nın saat uygulaması simgesinin kendi tasarımlarından çalıntı olduğunu

Apple çaldığını kabul etti !

 

Patent teliflerinden dolayı ABD mahkemelerinde milyonlarca dolar harcamaya çekinmeyen Apple İsviçrelilerle dalaşmamayı tercih etti. Geçtiğimiz ay İsviçre Demiryolu Operatörü SBB iOS 6'nın saat uygulaması simgesinin kendi tasarımlarından çalıntı olduğunu söylemişti.
 
SBB yaptığı yeni açıklamada "SBB istasyonları saatlerinin iPad veya iPhone cihazlarda kullanımında dolayı Apple ile anlaşmaya varılmış, Apple lisans ücretini kabul etmiştir" dedi. Anlaşmanın kaça yapıldığı İsviçre'nin para politikası nedeniyle açıklanmadı.
 
Saat hemen herkesin tanıdığı ve bildiği bir saat olsa da, 1944 yılında tasarımcı ve mühendis Hans Hilfiker tarafından tasarlanmıştı. Tek renk bir arka planda demir yollarını simgeleyen dakika ve saat göstergeleri ile ucunda daire bulunan kırmızı saniye göstergesi İsviçre için önemli sembollerden biri kabul ediliyor.
 
SBB saatleri aynı zamanda inanılmaz bir dakikliğe sahipler. Her dakika ülkedeki tüm saatler merkezi bir saatten ayarlanıyor ve yolcuların trenleri kaçırmaması ve tren kalkış saatlerinin dakikliği yolculara bildiriliyor. Kırmızı saniye bir dakikayı 58.5 saniye içinde dönüyor ve kalan 1.5 saniyede de merkezi sistemle dakikliği konusunda senkronizasyona harcıyor.
 
Apple'ın Samsung'u suçladığı konulardan biri olan simgeler, bu kez kendi başına bela oldu. Üstelik bu kez simgelerin "köşeleri yuvarlatılmış" olması yetmemiş gibi görünüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler