Antalya'da poster gerginliği!

Abdullah Öcalan'ın yakalanıp Türkiye'ye getirilişinin 16'ncı yıldönümünde Antalya'da düzenlenen protesto gösterisinde gerginlik yaşandı. Öcalan posterlerine müdahale eden polislere tepki gösteren HDP Antalya İl Başkanı Ahmet Kaya, "Devlet Öcalan ile görüş

Antalya'da poster gerginliği!

Abdullah Öcalan'ın yakalanıp Türkiye'ye getirilişinin 16'ncı yıldönümünde Antalya'da düzenlenen protesto gösterisinde gerginlik yaşandı. Öcalan posterlerine müdahale eden polislere tepki gösteren HDP Antalya İl Başkanı Ahmet Kaya, "Devlet Öcalan ile görüşmeler yapıyor, ama biz burada onun posteri ile yürüyemiyoruz" dedi.

HDP Antalya İl Örgütü tarafından düzenlenen eylem, Aydın Kanza Parkı'nda basın açıklamasıyla başladı. Açıklamayı HDP Antalya İl Başkanı Ahmet Kaya yaptı. Abdullah Öcalan'ın, Türkiye'de yaşayan tüm halkların birlikte, barış içinde yaşaması için demokrasi mücadelesi verdiğini öne süren Ahmet Kaya, Öcalan'ın serbest bırakılması gerektiğini savundu.

ÖCALAN POSTERİ OLMADAN YÜRÜMEYECEĞİZ

Açıklamanın ardından göstericiler ellerinde Abdullah Öcalan'ın posteriyle parti binasına kadar yürümek istedi. Ancak polis buna izin vermedi. Kısa süren pazarlık sonunda HDP İl Başkanı Ahmet Kaya, polis müdürüne "Öcalan'sız yürümenin mantığı yok. Devlet Öcalan ile görüşmeler yapıyor ama biz burada onun posteri ile yürüyemiyoruz. Bu mantığa ters. Biz de burada oturarak protestomuzu dile getirip, pankartlarımızı burada açacağız" diyerek tepki gösterdi.

Polis müdürü ise alınan talimat gereği hareket ettiklerini belirterek, pankartların toplatılarak eylem yerinden götürülmesini istedi.

KİMLİK KONTROLÜ SIRASINDA GERGİNLİK

Bir süre oturma eylemi yapan göstericiler, pankartları indirip parti binasına yürüyüşe geçti. Güzergah boyunca slogan attıkları için önleri iki kez Çevik Kuvvet ekibi tarafından kesilen göstericiler, HDP'li yöneticilerin araya girmesi ile slogan atmaktan vazgeçti.

Parti binasına kadar Çevik Kuvvet nezaretinde yürüyen HDP'li grup, parti binası önünde dağıldı. Bu arada, parti binasının arka sokağında polisin kimliklerini kontrol etmek istediği bazı HDP'li gençler ile sivil polisler arasında kısa süreli gerginlik oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler