Annesinin aracı mezarı oldu

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, annesine ait araçla köprüden dereye uçan lise öğrencisi hayatını kaybetti.Kaza, dün gece saat 23.30 sıralarında Alaplı İlçesinin Karşıyaka Mahallesi köprüsünde meydana geldi.İddiaya göre, Çağlar Kantemur (16) annesine ait 34

Annesinin aracı mezarı oldu

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, annesine ait araçla köprüden dereye uçan lise öğrencisi hayatını kaybetti.

Kaza, dün gece saat 23.30 sıralarında Alaplı İlçesinin Karşıyaka Mahallesi köprüsünde meydana geldi.

İddiaya göre, Çağlar Kantemur (16) annesine ait 34 UB 3399 plakalı minibüsü evin önünden alarak gezmeye çıktı. Ereğli istikametinden Alaplı yönüne seyreden Çağlar Kantemur, köprüye geldiğinde aracın direksiyon hâkimiyetini kaybederek 15 metre yükseklikten dereye uçtu.

Kazayı gören çevredeki vatandaşlar polis ve itfaiye ekiplerine bilgi verdi. İtfaiye ekipleri vinçle hurdaya dönen aracı dere içerisinden çıkarırken, Çağlar Kantemur bulunamadı.

Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri dere içerisinde kayıkla arama çalışması başlattı. Arama çalışmaları devam ettiği sırada oğlunu bulmak isteyen baba Zeki Kantemur da dereye atlamak isteyince kendisine yakınları engel oldu. Yaklaşık iki saat süren çalışma sonucu itfaiye ekipleri Çağlar Kantemur’un cansız bedenini aracın düştüğü yerin 15 metre ilerisinde bularak kayıkla kıyıya çıkarttı. Çağlar Kantemur’un yapılan kontrollerinde hayatını kaybettiği tespit edildi. Ambulansın yanına gelen gözüyaşlı baba oğlunun velayetinin boşanma aşamasında olduğu eşine verilmesine tepki gösterdi.

Polis tarafından sakinleştirilmeye çalışılan Zeki Kantemur tepkisini şöyle dile getirdi; "Velayetini verirken düşünecek o savcı. Devlet oğlumu yedi biliyor musun sen? Beni aptal, ahlaksız, şerefsiz yerine koydular. Savcınız siz. Beni bir hapse atamadınız. Oğlum burada yatıyor. Nerdeymiş bu savcı? Görsün beni bir bakayım. Velayeti kime verdiğini bir görsün. Neredeymiş savcı? Hanım mıdır, bey midir ne zıkkımsa. Hayatla bir işim yok benim. Savcı neredesin? Tıkabiliyor musun beni içeriye? Velayetini aldınız. Bir hastaya verdiniz. Devletin sosyal güvenlik kurumunun adamı nerede? Devletin hepsi bir oldular çocuğumu elimden aldılar. Benim bu dünyada bir tek oğlum vardı."

Savcılık ve olay yeri inceleme polisinin yaptığı incelemelerin ardından Çağlar Kantemur’un cesedi otopsi yapılmak üzere ambulansla Alaplı Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Kurtarma çalışmalarına bizzat katılan ve Çağlar Kantemur’u kayıkla arayan Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın, lise öğrencisinin cesedini otomobilin düştüğü yerin 15 metre ilerisinde bulduklarını ifade etti. Yapılan çalışmalar hakkında gazetecilere açıklama yapan İtfaiye Müdürü Taşkın, şunları söyledi; "Yeni yapılan köprü dediğimiz bölgede araç bariyerlere çarparak dereye uçmuş vaziyette ihbar geldi. Biz olay yerine gittiğimiz de araç suya düşmüştü. Köprüden indik. Bütün alanı aradık. Su oldukça soğuktu. O an bulamadık. Sonra projektörleri kurduk. Sandalla botla kancalarla etrafı taramaya başladık. O bölgeyi iyi bilen bir ağabeyimizle beraber taramaya başladık. Yapılan aramada kancamıza orada bulunan kişi takıldı. Arabanın düştüğü yere bir 5-10 metre mesafede sürüklenmiş ya da arabadan fırlamış olabilir. Onu bilmiyoruz. Bir kişi olduğu şu an için söyleniyor. Ama içinde birkaç kişi daha varsa öyle bir bilgi bize geldiğinde aramalarımız devam eder."

Alaplı Atalay Lisesi 3. sınıfında öğrenim gören Çağlar Kantemur’un anne ve babasının boşanma aşamasında olduğundan dolayı sorunları bulunduğu ifade edildi. Annesine ait minibüsü alan Çağlar Kantemur’un kazayı da bu nedenle yapmış olabileceği iddia edildi. Savcılık kazayla ilgili soruşturma başlattı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem