Annesi öldükten 91 gün sonra doğdu

Macaristan'ın Debrecen kenti mucize doğuma sahne oldu.Geçtiğimiz temmuz ayında geçirdiği felç nedeniyle beyin ölümü gerçekleyen 15 haftalık hamile kadının karnındaki bebek, annenin tıbben ölü ilan edilmesinden 91 gün sonra doğdu.Tıp literatürüne geçen ola

Annesi öldükten 91 gün sonra doğdu

Macaristan'ın Debrecen kenti mucize doğuma sahne oldu.

Geçtiğimiz temmuz ayında geçirdiği felç nedeniyle beyin ölümü gerçekleyen 15 haftalık hamile kadının karnındaki bebek, annenin tıbben ölü ilan edilmesinden 91 gün sonra doğdu.

Tıp literatürüne geçen olayda doktorlar 31 yaşındaki annenin adını açıklamazken, talihsiz kadının beyin ölümünden sonra organlarının yaşam destek makinesine bağlı olarak çalıştırıldığını söyledi. Bebek, hamileliğin 27. haftasında sezaryenle dünyaya geldi. Doğduğunda 1.5 kilogram ağırlığında olan bebeğin 37. haftalık olana kadar hastanede tutulduğunu açıklayan doktorlar, daha sonra taburcu edildiğini söyledi. Mucize doğumu dünyaya duyuran Debrecen Hastanesi Başhekimi Dr. Bela Fulesdi, doğumdan iki gün sonra annenin bağlı olduğu yaşam destek ünitesinin fişinin çekildiğini, anneden alınan kalp, karaciğer, iki böbrek ve pankreasın 4 hastaya nakledildiğini bildirdi.

Üzücü hikayenin sonunda bir ölüm 5 kişiye hayat verdi. 1982 ile 2002 arasında bitkisel hayatta kalınarak çocuğun dünyaya getirildiği 30 vaka bulunuyor. Onlardan 18’i yaşamını sürdürebildi. Uzun süreli bitkisel hayattan sonra bir kişinin organ vermesine daha önce rastlanılmadığı belirtiliyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem