Annemi eniştem öldürdü!

Merkez Osmangazi ilçesi Alemdar Mahallesi'nde geçen mart ayında meydana gelen olayda, boşandığı eşinden dünyaya gelen oğlu Hasan Bayram ile yaşayan ve düğün salonunda temizlik görevlisi olarak çalışan Ayşe Gökçe, iddiaya göre kızı Nuriye Orhan'ın eşi Güne

Annemi eniştem öldürdü!

Merkez Osmangazi ilçesi Alemdar Mahallesi'nde geçen mart ayında meydana gelen olayda, boşandığı eşinden dünyaya gelen oğlu Hasan Bayram ile yaşayan ve düğün salonunda temizlik görevlisi olarak çalışan Ayşe Gökçe, iddiaya göre kızı Nuriye Orhan'ın eşi Güner Orhan tarafından boğazı bıçakla kesilerek öldürüldü. Bu sırada cinayete tanık olan Hasan Bayram'ı da elindeki küçük balta ve bıçakla 17 yerinden yaralayan Güner Orhan, kayınvalidesinin kolundaki bileziği alarak kaçtı.

Cinayet, işe gitmeyen Ayşe Gökçe'nin arkadaşlarının haber vermesi sonucu komşularının eve gelmesiyle ortaya çıktı. Eve giren komşuları yaralı Hasan'ı annesinin cesedine sarılmış halde buldu. Hastaneye kaldırılan Hasan Bayram'ın polise, annesini öldürüp kendisini yaralayan kişinin eniştesi Güner Orhan olduğunu söyleyince yakalanan sanık tutuklanarak cezaevine kondu.

Hakkında Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'Kasten adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu, 'Nitelikli yağma' ve 'Adam öldürmeye tam teşebbüs' suçlarından da 35 yıla kadar ağır hapis cezası istemiyle yargılanan Güner Orhan, ilk duruşmada hakim önüne çıktı.

Duruşmada sanık Güner Orhan'ın 'öldü' diye bıraktığı kayınbiraderi Hasan Bayram, ablaları Nuriye Orhan ve Hacer Ekrem, babası İbrahim Bayram, dayısı Yaşar Gökçe ve mahkeme heyetinin belirlediği psikologla geldi. Mahkeme heyeti, küçük tanığı dinlemek ve katil zanlısı ile yüz yüze gelmemesi için sanığı dışarı çıkardı. Mahkeme heyeti, önce konuşup sohbet ederek sakinleştirdiği Hasan Bayram'dan, olay gününü anlatmasını istedi. Psikolog eşliğinde verdiği ifadede, olay akşamı eniştesinin eve gelip annesini bahçeye çağırdığını, bu sırada kendisinin televizyonda çizgi film seyrettiğini belirten Hasan Bayram, "Eniştem annemden bileziğini istedi. Annem 'Hayır veremem' diyerek eve girdi. Peşinden eniştem geldi. Burada yine bileziği istedi. Annem vermeyeceğini söyleyince eniştem bıçakla onu öldürdü. Çok korktum. Uyuyor numarası yaptım. Eniştem bu kez beni de bıçakladı. Yalvarmama rağmen. Sonra bırakıp gitti. Yaralı olarak annemin yanına kadar süründüm. Sonrasını hatırlamıyorum hakim amca" dedi.

İfadesinin yanı sıra yüzündeki ve vücudundaki bıçak izlerini tutanağa geçiren mahkeme heyeti, Hasan Bayram'dan eniştesinin salona geleceğini kendisinin mahkemeyi izleyip izlemeyeceğini sordu. 'Dışarı çıkmak istemiyorum' demesi üzerine mahkeme heyeti sanığı salona alınca Hasan Bayram ilk kez annesinin katili olan ve kendisini öldürmek isteyen eniştesi ile göz göze geldi.

Hasan Bayram'ı muayene eden uzmanların, çocuğun yaşadıklarından ileriki dönemlerde kurtulabileceğini içeren raporunun okunduğu duruşma, sanık Güner Orhan'ın eşi Nuriye Orhan'ın dinlenmesiyle devam etti. Annesini öldüren eşinin en ağır cezaya çarptırılmasını isteyen Nuriye Orhan, "Ondan şikayetçiyim. Olaydan bir gün önce annemden bileziğini istemişti. Annem de vermek istemeyince bana, 'Senin anneni bir gün bıçaklarlar' dedi. Ertesi günde öldürdü. Annemi doğum paramız için öldürdüğünü söyledi. Yalan söylüyor. O kumar borcu için bu cinayeti işledi" diye konuştu.

Sanığın susma hakkını kullandığı duruşma eksik evrakların beklenmesi, tanıkların dinlenmesi için ertelenirken, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem