Annelerini öldüren iki kardeşe...

Soruşturmayı yürüten Aliağa Cumhuriyet Savcısı, canavarca hisle hareket ederek annelerini kasten öldüren abla Şeyda P. ile kardeşi B.P.'nin ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanmasını istedi. Savcının hazırladığı iddianamenin bir örneği Karşıya

Annelerini öldüren iki kardeşe...

Soruşturmayı yürüten Aliağa Cumhuriyet Savcısı, canavarca hisle hareket ederek annelerini kasten öldüren abla Şeyda P. ile kardeşi B.P.'nin ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanmasını istedi. Savcının hazırladığı iddianamenin bir örneği Karşıyaka 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne, diğer örneğini B.P.'nin yaşı küçük olduğu için İzmir Çocuk Mahkemesi'ne gönderdi. Karşıyaka 2. Ağır Ceza Mahkemesi ile İzmir Çocuk Mahkemesi, iddianameyi kabul etti. Anne katili kardeşler, önümüzdeki günlerde, "Canavarca hisle hareket ederek annelerini öldürmek suçundan" ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle hakim önüne çıkarak yargılanacaklar.

'CİNAYETİ İŞLEDİK PİŞMANIZ'

13 Eylül 2013 tarihinde meydana gelen olayda kardeşi ile bir olup annelerini 26 yerinden bıçaklamakla suçlanan abla Şeyda P.'nin polisteki ifadesinde, "Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde 2 yıllık Muhasebe Bölümü’nü kazandım. Annemin baskısı yüzünden bu yıl okulumu yarım bırakıp kaydımı dondurdum ve Aliağa’ya döndüm. Annemle sık sık bu yüzden aramızda tartışmalar yaşıyorduk. Olaydan kısa süre önce erkek arkadaşımla telefonla konuşurken gören annem, bana müdahale edip beni tartakladı. Aynı baskıyı kız kardeşime uyguluyordu. Bunun böyle gitmeyeceğini düşündüğümüz için cinayeti işledik. Pişmanız" şeklinde beyanda bulunuğu iddia edilmişti. 17 yaşındaki B.P. de bu ifadelere katıldığını söylemişti. Abla ile kardeşin, polisteki ifadelerini savcılık aşamasında da aynen tekrarladığı belirtildi.

'EVE ERKEK GETİRİP BİZİ ZORLA OYNATTI'

Annelerinin eve getirdikleri erkeklerin karşısında kendilerini zorla oynattığını söyleyen kız kardeşlerin iddialarını, ele geçirilen kayıtlar doğrulamıştı. Annenin cep telefonundaki görüntülerde, Şeyda ile B.'nin müzik eşliğinde oynamaya zorlandığını gösteren görüntüleri savcılık incelemeye aldı. Bu görüntüler incelenmek üzere bilir kişiye gönderilirken, ekonomik yönden sıkıntı çekmediklerini, cinayeti tamamen baskı nedeniyle işlediklerini belirten kardeşler, baskı gördükleri için cinayeti işlediklerini mahkeme huzurunda anlatacaklar.

DAVALAR BİRLEŞTİRİLİYOR

Aliağa Cumhuriyet Savcısı tarafından gönderilen iddianameyi kabul eden İzmir Çocuk Mahkemesi'nin, davanın birleştirilmesi için Karşıyaka Ağır Ceza Mahkemesi'ne yazı gönderdiği kaydedildi. Çocuk Mahkemesi gerekçe olarak, suç niteliğinin aynı olması ve dava bütünlüğünün bozulmamasını gerekçe gösterdi. Karşıyaka Ağır Ceza Mahkemesi üyeleri, Çocuk Mahkemesi'nin talebini kabul ederse her iki kardeş Karşıyaka 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacaklar. Mahkeme, 17 yaşındaki B.P.'nin yaşının küçüklüğünü göz önünde tutarak yargılamayı ona göre yapacak. Davanın yeni yılda görüleceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler