Anneler gününden önce doğdu

 Ziyarete Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Yeniçağa Belediye Başkanı Ahmet Kızıltan, Ayışığı Derneği Başkanı Fatma Erbil ile protokol üyeleri katıldı.  Heyet ilk olarak hicri 1325 doğumlu 106 yaşındaki Emine Bayraktar'ın evini ziyaret etti. Anneler Günü'nden

Anneler gününden önce doğdu

 

Ziyarete Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Yeniçağa Belediye Başkanı Ahmet Kızıltan, Ayışığı Derneği Başkanı Fatma Erbil ile protokol üyeleri katıldı. 
 
Heyet ilk olarak hicri 1325 doğumlu 106 yaşındaki Emine Bayraktar'ın evini ziyaret etti. Anneler Günü'nden daha önce doğan Emine Bayraktar, Vali Özçimen'i karşısında görünce sarılarak yanaklarından öptü. Yaşlılıkla birlikte gözünde katarakt oluşan ve duyma yetisi azalan Bayraktar ile ilgili bilgiler veren akrabaları yaşlı kadının günün her saatinde zikir çekip dua ettiğini belirtti. Bayraktar, ördüğü süs eldivenlerini Vali ve protokol üyelerine hediye etti. İbrahim Özçimen'e "Bu eldivenleri dua ederek ördüm. Arabana tak Bismillahirrahmanirrahim de arabanı gözü kapalı kullan." dedi. 
 
Ellerini açıp dua eden Bayraktar, Bolu Valisi'ne "Allah daha büyük vazifeleri nasip etsin tatlı yavrum." şeklinde konuştu. 
 
ANNEANNESİ İÇİN OKULU DIŞARIDAN OKUYOR
 
Bolu Valisi Özçimen ve beraberindekiler daha sonra torununun desteği ile hayatını devam ettiren yatağa bağımlı olarak yaşayan 85 yaşındaki Fatma Yılmaz'ı ziyaret etti. Yılmaz'ın Anneler Günü'nü de kutlayan Özçimen, evde yaşayanlar hakkında bilgiler aldı. 
 
Dernek Başkanı Fatma Erbil yaşlılar ile ilgili bilgileri ve eksiklikleri aktardı. Özçimen daha sonra ilçeden ayrıldı. 19 yaşındaki Ayşe Yalçın, ailesinin ilçenin bir köyünde olduğunu söyledi. Anneannesi için okulu dışarıdan okuduğunu belirten Ayşe Yalçın, "Bizimkiler köyde yaşıyor. Anneannenim ihtiyaçları nedeniyle ilçe merkezinde kalıyorum. Onun yanında." dedi. Yanındakilere eksikliklerin giderilmesi için talimat veren Özçimen daha sonra ilçeden ayrıldı. 
 
Anneler Günü münasebetiyle ziyaretlerde bulunduğunu belirten Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) açıklamalarda bulundu. Vali Özçimen, "Bu hafta sonu Anneler günü bilindiği gibi. Bu kavramlar bizim kavramlarımız değil. Bütün günler annelerimizindir. Çünkü annelerimiz bizi yılda bir defa sevmiyor. Her gün seviyorlar. Benim annem 500 kilometre uzaklıkta ama ayağıma diken batsa o acısını hisseder. Telefon açtığımda sesimden anlar. Anneler evlatları için adeta yanar ve herşeyi yaparlar. Bugün 2 tane yaşlı annemizi ziyaret ettik. Yeniçağa ilçesinde biri 106 yaşında ve Türkiye'nin en yaşlı kadınlarından biri. Ağzı dualı ve dipdiri bir annemiz. Mutlu huzurlu bir hali vardı. İmrendim. Diğer yaşlımız yatalak. Bazı sıkıntılar var oları da da not aldık çözeceğiz. Yatalak olan annemize de torunu refakat ediyor. Böyle kızlarımızın olması da güzel bir örnek. Anneler hava gibidir ve yokluklarında kıymetleri anlaşılır. Onlara layık olmalıyız. İnşallah layık oluruz. Bütün annelerimizin anneler günü kutlu olsun." ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler