Anlı ve Canbaş'a suç duyurusu!

İstanbul Adliyesi'ne gelen bazı avukatlar, Van'daki deprem sonrası televizyon programlarında yaptıkları açıklamalar nedeniyle program sunucusu Müge Anlı ve haber spikeri Duygu Canbaş hakkında suç duyurusunda bulundu."Halkı kin ve nefrete tahrik veya aşağı

Anlı ve Canbaş'a suç duyurusu!

İstanbul Adliyesi'ne gelen bazı avukatlar, Van'daki deprem sonrası televizyon programlarında yaptıkları açıklamalar nedeniyle program sunucusu Müge Anlı ve haber spikeri Duygu Canbaş hakkında suç duyurusunda bulundu.

"Halkı kin ve nefrete tahrik veya aşağılama" ile "hakaret" suçlarından işlem yapılması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına dilekçe veren avukatlar, ihmali bulunan devlet yetkilileri hakkında da suç duyurusunda bulundu.Özgürlükçü Hukukçular Derneği, Çağdaş Hukukçular Derneği ile Çağdaş Avukatlar Derneği üyesi bir grup avukat, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne gelerek bir basın açıklaması yaptı.

"Deprem değil ihmal öldürür" yazılı pankart açan avukatlar, Türkiye'nin her yerinden Van'a yardımların gönderilmesi, acının Türkiye'nin her tarafındaki birçok insan tarafından paylaşılmasının halkların kardeşliği duygusunun pekişmesi açısından önemli olduğu kaydetti. "Bu anlayışı hazmedemeyenler, ırkçı ve faşist söylemlerle sanal ortamda cirit atarak kendi ırkçı ve faşist anlayışlarını yaymaya çalışmılar ve çalışmaya devam etmektedirler." İfadeleri kullanılan açıklamada, Duygu Canbaş ve Müge Anlı'nın da aynı şekilde ırkçılığı televizyon ekranlarına taşıdığı dile getirildi.

Avukatlar, açıklamanın ardından Anlı ve Canbaş ile sosyal paylaşım siteleri üzeriden yorum yapan meçhul kişiler hakkında aynı suçlardan işlem yapılması için suç duyurusunda bulundu. Gruptaki avukatlar ayrıca, Van Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmek üzere Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu üyeleri, Van Valisi, Erciş Kaymakamı ve diğer yetkililer hakkında da, "Görevi ihmal, görevi kötüye kullanma ve ihmal suretiyle ölüme ve yaralanmaya sebebiyet vermek'' suçlarından işlem yapılması amacıyla hazırladıkları suç duyurusu dilekçesini İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler