Anlaşmanın ardından Türkiye'ye geliyorlar

Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye arasındaki sığınmacılara ilişkin anlaşmaya göre 4 Nisan'da başlayacak uygulama kapsamında, Yunanistan’a kaçak yollarla giren sığınmacılar Türkiye’ye geri gönderilmeye başlandı.   Yunanistan’ın Midilli adasında, otobüslerle l

Anlaşmanın ardından Türkiye'ye geliyorlar
Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye arasındaki sığınmacılara ilişkin anlaşmaya göre 4 Nisan'da başlayacak uygulama kapsamında, Yunanistan’a kaçak yollarla giren sığınmacılar Türkiye’ye geri gönderilmeye başlandı.
 
Yunanistan’ın Midilli adasında, otobüslerle limana getitilen sığınmacılar, feribotlara bindirilerek Türkiye’ye doğru yol almaya başladı. Amerikan medyasına da yansıyan bilgilere göre, kaçak sığınmacılar için, kimlik kontrolü yapılmak üzere Dikili’de iki ayrı çadır kuruldu.
 
Yunanistan'dan Türkiye'ye ilk grubun geri gönderilmesiyle AB ülkeleri de Türkiye'den sığınmacı alımına başlayacak. AB, sığınmacıları Türkiye'den almadan ikinci grubun geri gönderilme işlemine başlanmayacak.
 
Anlaşmaya göre, 20 Mart'tan sonar geçiş yapan ve adalardaki kayıt-kabul merkezlerinde tutulan sığınmacıların Yunanistan'a sığınma talebinde bulunma hakları da var. Bu haklarını kullanmayanlar ise geri gönderilebilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem