Ankara'dan Suriye'ye sert uyarı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Bundan sonra da kimden, hangi gruptan ve herhangi gerekçeyle olursa olsun sınır güvenliğimize yönelik her türlü tehdide karşı en etkin yöntem alınacak, anında cevap verilecektir" dedi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Y

Ankara'dan Suriye'ye sert uyarı
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Bundan sonra da kimden, hangi gruptan ve herhangi gerekçeyle olursa olsun sınır güvenliğimize yönelik her türlü tehdide karşı en etkin yöntem alınacak, anında cevap verilecektir" dedi.
 
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Yunanistan Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından ortak basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplayan Davutoğlu, Suriye ile Türkiye arasında yaşanan gerginliklere ilişkin, "Son dönemdeki bütün gelişmeleri kaygıyla izliyoruz. Gerek Humus'a yönelik hava bombardımanı ve saldırılar, gerekse diğer bölgelerdeki değişik gruplar arasındaki çatışmalar Suriye krizinin uluslararası ve bölgesel güvenliği nasıl yakından etkileyebileceğini ortaya koyuyor" diye konuştu.
 
Çatışmalarda hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet dileyen Davutoğlu, "Türkiye, sınır ve vatandaş güvenliği açısından bütün tedbirleri almaya devam edecektir. Bu çerçevede de Türk Silahlı Kuvvetlerimiz kendilerine verilen angajman kuralları çerçevesinde gerekli tedbirleri vermiş, Türkiye'ye atışların olduğu mevzide karşılık vererek atışta bulunmuştur. Bundan sonra da kimden, hangi gruptan ve herhangi gerekçeyle olursa olsun sınır güvenliğimize yönelik her türlü tehdide karşı en etkin yöntem alınacak, anında cevap verilecektir" dedi.
 
Suriye içindeki gelişmeler bağlamında Humus'ta yoğunlaşan çatışmalar nedeniyle oluşan boşluğun Resulayn'da istismar edilmeye çalışıldığını dile getiren Davutoğlu, "Zaten Suriye'de son derece kırılgan ve gerilimi yüksek bir iç savaş durumu var, herhangi bir emrivaki bu kırılganlığı daha da artırır. Tabi rejim, farklı etnik ve mezhepleri birbirine düşürmek için adımlar atabilir. Hiç kimsenin bu tür emrivakilere gelmemesi gerekir. Suriye'nin geleceği, siyasi yapısının ne olacağı Suriye halkının seçimi ile belirlenecektir ve bu durum o aşamada Suriye'nin iç meselesidir. Ama o hükümet kurulana kadar herkesin o tarz emrivakilerden uzak kalması gerekir" değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler