Ankara'daki saldırı öncesi tweet atan kişiler gözaltında

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Ankara'daki terör saldırısından önce sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan "Bomba Ankara'da patlayacak!.." paylaşımında bulunulan "@DrBereday" hesabıyla ilgili 2 kişi gözaltına alındı. O HESAPLAR KAPATILDI Pir Oza

Ankara'daki saldırı öncesi tweet atan kişiler gözaltında

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Ankara'daki terör saldırısından önce sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan "Bomba Ankara'da patlayacak!.." paylaşımında bulunulan "@DrBereday" hesabıyla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

drbereday_2253.jpg

O HESAPLAR KAPATILDI

Pir Ozan Abdal takma ismini kullanan @anatolytodorov hesabından cuma günü atılan tweet’lerde “...Miting çok kalabalık olacak. Olası polis saldırısı izdihama yol açabilir. 77’deki 1 Mayıs’ı gibi meçhul silah sesleriyle kitle paniğe sürüklenebilir. En korkunç ihtimal de Suruç V2 olabilir. Olası bir bombalı eylem en büyük katliamlardan birine yol açabilir, bu gayet ihtimal dahilinde” denildi.

@DrBereday isimli bir hesaptan ise Ankara’da bomba patlatılabileceği belirtilirken hesap patlama sonrası kendini korumaya aldı ve tweet’ler gizlendi.

İKİ İSİM DE PKK ÜYESİ ÇIKTI

Sabah saatlerinde gözaltına alınan Erhan Ö. ve Mehmet S. P.'nin PKK'da aktif olarak eylemlere katıldıkları belirlendi.

HDP'NİN SOSYAL MEDYACILARI MI

Ayrıca iki ismin de HDP'nin sosyal medya hesaplarını yöneten ekip içinde görev aldıklarına dair iddialar Twitter'da dolaşmaya başladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem