Ankara'da Suriye trafiği!

Suriye sınırında PKK'nın uzantısı PYD ile aşırı dinci gruplar arasında çıkan çatışma ortamı nedeniyle bugün Köşk'te hareketli bir görüşme trafiği yaşanıyor.Türkiye'nin Suriye sınırında PKK'nın uzantısı PYD ile bölgedeki aşırı dinci gruplar arasındaki çatı

Ankara'da Suriye trafiği!

Suriye sınırında PKK'nın uzantısı PYD ile aşırı dinci gruplar arasında çıkan çatışma ortamı nedeniyle bugün Köşk'te hareketli bir görüşme trafiği yaşanıyor.

Türkiye'nin Suriye sınırında PKK'nın uzantısı PYD ile bölgedeki aşırı dinci gruplar arasındaki çatışma ortamının Türkiye açısından önemli bir güvenlik sorununa dönüşmesi ve çözüm süreci çerçevesinde yaşanan sorunlar nedeniyle bugün Çankaya Köşkü'nde hareketli bir görüşme trafiği yaşanıyor.

İstanbul'dan Ankara'ya dönen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'dan, PYD'nin Suriye'nin Kürt bölgesinde sağlamaya çalıştığı hakimiyet konusunda ayrıntılı bilgi aldı. Programda yer almamasına rağmen terörle mücadeleden sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da, bugün Köşk'e çıkarak, Gül ile görüştü.

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinin karşısına düşen Suriye'nin Resulayn kasabasında PYD'nin etkinlik kurmasının ardından Ankara hareketlendi. İstanbul Tarabya Köşkü'ndeki yazlık çalışma programına ara vererek Ankara'ya gelen Cumhurbaşkanı Gül, bugün önemli görüşmelerde bulundu. Gül, saat 12.00'de Meclis Başkanı Cemil Çiçek ile görüştü. Gül, saat 14.00'te ise MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı kabul etti.

Fidan; PKK'nın Suriye'deki uzantısı olan PYD'nin bu ülkenin Kürt bölgesinde kurmaya çalıştığı etkinlikle son durum konusunda Gül'e ayrıntılı bilgi verdi. Fidan'ın, Gül'e çözüm sürecinde gelinen nokta ve PKK'nın Suriye'ye yönelik stratejisi konusunda Gül'e değerlendirmede bulunduğu kaydedildi.

Programda yoktu

Gül'ün programında yer almamasına dağmen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da, bugün Köşk'e çıktı. Atalay'ın ziyareti, İstanbul'da kulak operasyonu geçiren Gül'e "geçmiş olsun" ziyareti olarak aktarıldı. Terörle Mücadele Yüksek Kurulu Başkanlığı görevi bulunan Atalay'a, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı bağlı. Terörden sorumlu Başbakan Yardımcısı olan Atalay, Gül'e, sınırdaki gelişmelerle ilgili ayrıntılı bilgi verdi. Suriye sınırındaki kamplarda barınan 200 binin üzerinde mültecinin arasına teröristlerin sızmaması için alınan önlemler konusunda da Atalay, Gül'ü bilgilendirdi.

Üçlü zirve başlıyor

Gül, bugün saat 17.00'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ile üçlü zirve yapacak. Zirvenin ana gündem maddesini Suriye sınırındaki gelişmeler oluşturacak. 1 Ağustos'taki YAŞ toplantısına yönelik değerlendirmelerin yapılması da bekleniyor. Gül ile Erdoğan akşam saat 19:15'te ise Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı 93. Kuruluş Yıldönümü ve Sancak Devir Teslim Töreni'ne katılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem