Ankara’da otobüs faciası: 10 ölü, 20 yaralı !

Dikimevi'nde durakta bekleyenlere belediye otobüsünün çarpması sonucu 11 kişinin hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı. Alınan bilgiye göre, sürücüsü henüz belirlenemeyen 06 DY 5472 plakalı belediye otobüsü, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonu

Ankara’da otobüs faciası: 10 ölü, 20 yaralı !

Dikimevi'nde durakta bekleyenlere belediye otobüsünün çarpması sonucu 11 kişinin hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, sürücüsü henüz belirlenemeyen 06 DY 5472 plakalı belediye otobüsü, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu Dikimevi Cemal Gürsel Caddesi'ndeki Ankaray İstasyonu yakınında bulunan otobüs durağındakilere çarptı. 

Belediye otobüsü, duraktaki yolcuları altına alarak, kaldırıma ve park halindeki otomobillere çarptıktan 60 metre sonra durabildi. 

Çok sayıda kişinin de yaralandığı belirtilen kazada, ilk belirlemelere göre 11 kişi öldü. 

esh_6758_1.jpg

Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından sağlık ekiplerince çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Yol ise kazanın ardından çift yönlü trafiğe kapatıldı.

"Otobüs kontrolümden çıktı"

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Kılıçlar, Ankara Emniyet Müdürü Kadri Kartal ile kazanın meydana geldiği yerde incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı.

İlk belirlemelere göre, otobüs şoförünün herhangi bir sağlık sorununun bulunmadığını aktaran Kılıçlar, "Kalp krizi gibi bir şeyi de yok. Şu anda otobüs şoförü karakola gitmek üzere. İlk ifadesi, 'Otobüs benim kontrolümden çıktı' yönünde" diye konuştu.

esh_1728_1.jpg

Kılıçlar, şunları kaydetti:

"Gördüğünüz gibi durağa ve duraktan da kaldırımın üzerinden 70-80 metre önüne gelen vatandaşlarımızı sürükleyerek 70-80 metre sonra durmuş. İlk bilgilerimiz bu kadar. Hepimize geçmiş olsun. Vatandaşlarımıza başsağlığı, ailelerine sabır diliyorum."

Müezzinoğlu'nun açıklaması

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ankara Dikimevi'ndeki trafik kazasında 11 kişinin yaşamını yitirdiğini, 7 kişinin yaralandığını bildirdi.

Mehmet Müezzinoğlu, 7 yaralının, Dışkapı ve Numune hastanelerine 10 dakika içinde alındığını, tedavilerinin sürdüğünü belirterek, kaybın çok büyük olduğuna işaret etti. Müezzinoğlu, "11 vatandaşın bir durakta, beklenmedik şekilde kaza sonucu kaybedilmesi son derece üzücü" dedi.

Yaralılarla ilgili şu anda hayati düzeyde bir tehlike analizi yapılmadığını belirten Müezzinoğlu, ilk müdahalelerin yapılmasından sonra yaralıların hangilerinin durumunun hayati, hangilerinin ameliyata alınacağı, yoğun bakımda olacağının yarım saat içinde netleşeceğini kaydetti.

esh_9005_1.jpg

Yalçın Akdoğan rahmet diledi

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan da sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet diledi.

Kazada yaralanan vatandaşlara ise şifa dileyen Akdoğan, üzüntülerinin büyük olduğunu kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler