Ankara Tren Garına karanfil bıraktılar

TTB, DİSK, KESK VE TMMOB üyeleri, Ankara Tren Garında yaşanan saldırıda hayatını kaybeden 97 vatandaşın adına TCDD önüne kırmızı karanfil bıraktı.TTB, DİSK, KESK ve TMMOB üyeleri, Numune Hastanesi önünde toplanarak, saldırının yaşandığı Ankara Tren Garı'n

Ankara Tren Garına karanfil bıraktılar

TTB, DİSK, KESK VE TMMOB üyeleri, Ankara Tren Garında yaşanan saldırıda hayatını kaybeden 97 vatandaşın adına TCDD önüne kırmızı karanfil bıraktı.

TTB, DİSK, KESK ve TMMOB üyeleri, Numune Hastanesi önünde toplanarak, saldırının yaşandığı Ankara Tren Garı'na gelerek karanfil bıraktı. TTB, DİSK, KESK VE TMMOB üyeleri adına TCDD önünde basın açıklaması yapan Dr. Çetin Atasoy, "Bu saldırı barış ve demokrasi talebinedir. Bu saldırı emek mücadelesinedir. Saldırı hem uluslararası hem de ulusal hukuk tarafından güvence altına alınmış olan barışçıl gösteri ve yürüyüş hakkınadır" dedi.

Hekimler ve sağlık emekçilerinin etik ve mesleki yükümlülüklerini yerine getirmede olağanüstü başarı gösterdiklerini vurgulayan Atasoy, şöyle devam etti:

"Sağlıkçıların olay yerindeki müdahalesi olmasaydı daha üzücü bir tablo ile karşılaşılabilirdi. Sağlık çalışanları canla başla çalışarak yaralıların hayatta kalmasını sağlamışlardır. TTB, DİSK, KESK, TMMOB, bir kez daha insanlarımız bombalarla parçalanmasın, bu kanlı saldırıları engellemeyenlerden hesap sorulsun diye, bugün ve yarın hizmet üretmeme kararı aldılar."

Basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem