Ankara saldırısında yaralananlarla ilgili iddialara yalanlama

Sağlık Bakanlığı, 102 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Ankara Garındaki terör saldırısında yaralananlardan tedavi masrafı olarak 26 bin lira istendiği haberlerini yalanladı.Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, medyada yer alan "Ankara Tren Gar

Ankara saldırısında yaralananlarla ilgili iddialara yalanlama

Sağlık Bakanlığı, 102 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Ankara Garındaki terör saldırısında yaralananlardan tedavi masrafı olarak 26 bin lira istendiği haberlerini yalanladı.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, medyada yer alan "Ankara Tren Garı önünde meydana gelen terör saldırısında yaralanan bir hastadan tedavi masrafı olarak 26 bin lira istendiği" iddialarına ilişkin açıklama yapılmasına gerek duyulduğu belirtildi. Haberde adı geçen ve terör saldırısında yaralanan hastanın tedavisinin 10 Ekim 2015 tarihinden itibaren Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde devam ettiği bildirilen açıklamada, söz konusu hastanın hastaneye kabulünün acil servisten yapıldığına ve "adli vaka" olarak kayıt altına alındığına dikkat çekildi.

"ÜCRETLER SİSTEMDE OTOMATİK OLARAK GÖRÜLÜYOR"

İlgili yasal mevzuata göre acil servise başvuran tüm hastaların sosyal güvencesi olup olmadığına bakılmaksızın tedavilerinin ücretsiz olarak yapıldığı ifade edilen açıklamada, hastane otomasyon sistemlerinin işleyişinden dolayı hastalara yapılan her türlü tıbbi hizmetin karşılığının sistemde otomatik olarak görüldüğü vurgulandı. Burada yer alan ücretlerin adı geçen hastaya fatura edilen ya da edilmesi planlanan ücretler olmadığı, yapılan tıbbi hizmetlerin karşılığının sisteme yansıması olduğu bildirilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Ankara'daki terör saldırısında yaralanan vatandaşlarımızdan tedavi gideri olarak hiçbir surette ücret talep edilmeyecektir. Bu hastalarımızın gerek tedavi ve gerekse tedavi sonrası takip süreçlerinde verilen tüm hizmetlerin bedeli devlet tarafından karşılanacaktır. Taburcu olduktan sonra da tedavi ve takip hizmetinden ücretsiz olarak yararlanmak isteyen bu kapsamdaki vatandaşlarımızın İl Sağlık Müdürlüklerine müracaat etmeleri yeterli olacaktır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler