Ankara saldırganının kimliği beli oldu

ABD Ankara Büyükelçiliğine bugün intihar saldırısı düzenleyen DHKP-C militanı 40 yaşındaki Ecevit Şanlı'nın, Ordu'nun Gürgentepe İlçesi nüfusuna kayıtlı olduğu saptandı.Saldırıda parçalanarak ölen terörist Ecevit Şanlı'nın, daha önce İstanbul'da Harbiye O

Ankara saldırganının kimliği beli oldu

ABD Ankara Büyükelçiliğine bugün intihar saldırısı düzenleyen DHKP-C militanı 40 yaşındaki Ecevit Şanlı'nın, Ordu'nun Gürgentepe İlçesi nüfusuna kayıtlı olduğu saptandı.

Saldırıda parçalanarak ölen terörist Ecevit Şanlı'nın, daha önce İstanbul'da Harbiye Orduevi'ne lav silahıyla saldırı olayı ile ilgili polis tarafından gözaltına alındığı ortaya çıktı.

"CANLI BOMBA OLAYLARINDA ÖRGÜT İHTİMALİ YÜKSEKTİR"
İçişleri Bakanı Muammer Güler, saldırganın 30 yaşlarında ve sol örgüt mensubu olduğunu söyledi. Güler, saldırganın kimliği hakkındaki son açıklamayı ise ileriki saatlerde yapacaklarını belirtti.
 
Olayın gerçekleştiği andan itibaren kendisinin de gelişmeleri yakından takip ettiğini ve ilgili yerlerle devamlı koordine halde bulunduğunu anlatan Güler, "Ankara Valimiz ve Ankara Emniyet Müdürümüz bizzat olay yerine gelerek buradaki gelişmeleri izlediler. Önümüzdeki kısa süre içerisinde bu canlı bombayla ilgili parmak izinden diğer ele geçen bilgilerden sonuca varmaya çalışacağız" dedi.
 
"Olayda örgüt bağlantısı var mı?" diye sorulması üzerine, canlı bomba olaylarında örgüt bağlantısı ihtimalinin yüksek olduğu yorumunda bulunan Güler, kimlik tespiti sonrası gerekli açıklamanın yapılacağını ifade etti.
 
Güler, Saldırganın personel kapısından nasıl girdiğinin sorulması üzerine de "Onların hepsini bulacağız emniyette gerekli doküman ve bilgilerimiz var ama kesin bilgi olmadan bir açıklama yapmam" dedi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler