Ankara Bombacısı Yakalandı

 Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Ankara Kumrular Caddesi'nde 5 kişinin hayatını kaybettiği patlamaya ilişkin, ''İlimizde PKK/KCK yapılanmasına yönelik olarak yürütülen önleyici operasyonel çalışmalar kapsamında yakalanan bir şahsın Ankara Emniyet Müdürlüğü

Ankara Bombacısı Yakalandı

 Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Ankara Kumrular Caddesi'nde 5 kişinin hayatını kaybettiği patlamaya ilişkin, ''İlimizde PKK/KCK yapılanmasına yönelik olarak yürütülen önleyici operasyonel çalışmalar kapsamında yakalanan bir şahsın Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından aranan kişi olduğu tespit edildi'' dedi.

 Coş, makamında Ankara Kumrular Caddesi'nde 5 kişinin hayatını kaybettiği patlamayla ilgili bir kişinin Adana'da gözaltına alınarak Ankara'ya götürülmesiyle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 Kent genelinde terör örgütü PKK yapılanmasının, vatandaşların can ve mal emniyetine yönelik yapabileceği muhtemel eylemleri önlemek ve tespit etmek için gerekli çalışmalar yürütüldüğünü vurgulayan Coş, geçen günlerde de bu kapsamda bir operasyon gerçekleştirildiğini anımsattı.

 Vali Coş, şöyle devam etti:

''İlimizde PKK/KCK yapılanmasına yönelik olarak yürütülen önleyici operasyonel çalışmalar kapsamında yakalanan bir şahsın Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından aranan kişi olduğu tespit edildi. Bu şahıs Ankara'ya teslim edildi. Yapılan operasyonel faaliyet esnasında yakalanan şahıslardan birisinin Ankara'daki olayla irtibatlı şahıs olduğu, kimliği belirlendikten sonra anlaşıldı. Patlayıcı malzeme bildiğim kadarıyla yok. Bu şahsın ilimizde bulunma sebebi kapsamlı olarak araştırılıyor. Niye Adana'da bulunuyor, ona ilişkin bütün yönleriyle gerekli değerlendirmeler, araştırmalar, soruşturmalar devam ediyor.''

 Coş, bir gazetecinin ''şahsın olayın birinci dereceden faili olup olmadığı'' ile ilgili sorusuna, ''Onu ben bilemem. Ankara bilecektir. Ankara'nın bu malum konuyla ilgili aradığı şüpheli olduğuna dair bilgiler var. Bu kapsamda kendisi yakalandı. Olayla birinci derece mi, ikinci derecede mi ilgilidir onu Ankara değerlendirecek'' yanıtını verdi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem