Ankara ayakta: 500 gözaltı

 Taksim Gezi Parkı olaylarını protesto etmek isteyen grup ile polis arasındaki çatışma gece de devam etti. Dün öğleden beri devam eden olaylarda 500'ün üzerinde gösterici gözaltına alınırken, Kızılay sokakları adeta savaş alanına döndü. Taksim Gezi Parkı'

Ankara ayakta: 500 gözaltı

 

Taksim Gezi Parkı olaylarını protesto etmek isteyen grup ile polis arasındaki çatışma gece de devam etti. Dün öğleden beri devam eden olaylarda 500'ün üzerinde gösterici gözaltına alınırken, Kızılay sokakları adeta savaş alanına döndü.
 
Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylara destek vermek amacıyla dün öğle saatlerinde Kızılay Meydanı'nda toplanan eylemciler, akşam saatlerinde polisin yoğun biber gazı ve tazyikli su müdahalesiyle dağıtıldı. Ara sokaklara kaçan göstericilerle polisin çatışması gece de devam etti. Polise taş ve şişelerle saldıran gruba polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti.
 
Öte yandan, Atatürk Bulvarı ABD Büyükelçiliği yanında polisle göstericiler arasında çıkan çatışmada TOMA aracı yanmaya başladı. Aracın alt tarafında çıkan küçük çaptaki yangın başka bir TOMA'nın müdahalesiyle sönmeyince durum, itfaiye ekiplerine bildirdi. Yangın, olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldü. Dün öğleden beri devam eden olaylarda 500'ün üzerinde göstericinin gözaltına alındığı öğrenildi.
 
ANKARA SOKAKLARI SAVAŞI ARATMIYOR
 
Göstericiler ve polis arasında gün boyu devam eden çatışma sonrası Kızılay Meydanı ile civardaki sokak ve caddeler adeta savaş alanına döndü. Yollar ulaşıma kapanırken, cadde ve sokaklardaki kaldırım taşları, bank, simit arabaları, masa ve sandalyeler dikkat çekti. Atılan taşlar nedeniyle çok sayıda banka ve iş yerinin camı da kırılırken, otobüs durakları, reklam panoları, kulübeler, yön ve işaret levhaları ile ağaç ve çiçeklerin zarar gördüğü görüldü.
 
Bu arada meydana gelen olaylar nedeniyle Kuğulu Park'taki kuğuların biber gazından etkilendiği, gelen veterinerler yardımıyla bir süreliğine götürüldüğü öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem