Anıtkabir'e şimdi de halı saha yaptılar!

Anıtkabir'e yapılan ve büyük tepki çeken çocuk parkının vatandaşlar tarafından sökülmesinin ardından şimdi de halı saha yapıldı.

Anıtkabir'e şimdi de halı saha yaptılar!

Geçtiğimiz haftalarda Anıtkabir Komutanlığı’nın Anıtkabir yerleşkesine yaptırdığı çocuk parkı büyük tepki çekmişti. Genelkurmay Başkanlığı tepkiler üzerine parkın kaldırılmasına hükmetmiş ve park kaldırılmıştı.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Anıtkabir'de tepkilerin ardından kaldırılan çocuk parkının ardından  şimdi de Anıtkabir yerleşkesi içine halı saha yapıldığını bildirdi.

GENELKURMAY ANITKABİR'İN FARKINDA MI!

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan ve Yönetim Kurulu Üyesi Namık Kemal Kaya Anıtkabir çevresinde incelemelerde bulunduğu sırada Fevzi Çakmak caddesinden görünen halı sahayı tespit ettiler. Konuyla ilgili açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, "Anıtkabir yerleşkesinin her bir metrekaresine yapılan her şey özenle yapılmak zorundadır. Orası askerin futbol oynayacağı yer değil. Anıtkabir Komutanlığı, Genelkurmay Başkanlığı Anıtkabir’in nasıl bir yer olduğunun farkında mıdır? Simgesel ve tarihsel bir mekan olan Anıtkabir’de asker futbol oynasın diye halı saha mı yapılır. Bu artık saygısızlığın dik alasıdır. Çocuk parkı nasıl kaldırıldıysa bu halı sahada öyle kalkacak. Anıtkabir ne bir oyun alanı ne de futbol sahasıdır. Damarımıza basmadan bu halı sahayı bir an evvel ya kaldırın, ya kaldırın

ASKERLER FUTBOL OYNASIN DİYE!

Mimarlar Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyesi Namık Kemal Kaya da, “İlgililerle görüştüğümüzde askerler futbol oynasın diye 1-2 aydır başladı dedi. Bu ucubeyi de kaldıracaklar, başka yolu yok... Suç duyurusunda bulunacağız. Artık çok oluyorlar” ifadesini kullandı.

İşte Anıtkabir yerleşkesine askerlerin futbol oynaması için yapılan halı saha





Geçtğimiz haftalarda Anıtkabir'e yapılan ve kamuoyundan büyük tepki çekerek vatandaşların söktüğü oyun parkı



 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem