Anayasa Mahkemesi'nden Öcalan kararı

 Anayasa Mahkemesi, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın, avukatları aracılığıyla yaptığı bireysel başvuru konusunda Adalet Bakanlığına görüş sorulmasına karar verdi. Yeksek Mahkeme, terör örgütü elebaşı Öcalan'ın "Kürdistan Devrim Manifestosu, Kürt So

Anayasa Mahkemesi'nden Öcalan kararı

 

Anayasa Mahkemesi, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın, avukatları aracılığıyla yaptığı bireysel başvuru konusunda Adalet Bakanlığına görüş sorulmasına karar verdi.
 
Yeksek Mahkeme, terör örgütü elebaşı Öcalan'ın "Kürdistan Devrim Manifestosu, Kürt Sorunu ve Demokratik Ulus Çözümü (Kültürel Soykırım Kıskacında Kürtleri Savunma)" isimli çalışmasına, basım aşamasındayken el konulması nedeniyle haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle yapılan bireysel başvuruyu inceledi.
 
Başvuruda eksikliklerin tamamlanmasının ardından dosyayı kabul edilebilirlik incelemesi yönünden ele alan Anayasa Mahkemesi heyeti, konuyla ilgili Adalet Bakanlığına görüş sormak için yazı yazılmasını kararlaştırdı.
 
BAKANLIK 1 AY İÇİNDE KARAR VERECEK
 
Adalet Bakanlığı, gerekli gördüğü hallerde, görüşünü yazılı olarak Mahkemeye bildirecek. Bakanlık başvuruya ilişkin görüşünü bir ay içinde verecek, ancak talep halinde bu süre Mahkemece bir ay daha uzatılabilecek.
 
Bakanlıktan belirtilen sürelerde cevap gelmediği takdirde, Anayasa Mahkemesi dosyadaki bilgi ve belgelere göre kararını verecek.
 
Yüksek Mahkeme heyeti, Adalet Bakanlığının görüşünü bildirmesinin ardından, Öcalan'ın başvurusunu önce kabul edilebilirlik yönünden sonra da esastan inceleyecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem