Anayasa Mahkemesi Başkanı'ndan flaş çıkış!

Anayasa Mahkemesi Başkanı, toplum vicdanı ikna edilmeden atılan adımların demokratik hukuk devletinin sicilini bozmaktan başka bir sonuç doğurmayacağını söyledi.  İşte Haşim Kılıç'ın TÜSİAD toplantısında yaptığı konuşmadan bir bölüm: Gerilim öfkeyi, öfke

Anayasa Mahkemesi Başkanı'ndan flaş çıkış!
Anayasa Mahkemesi Başkanı, toplum vicdanı ikna edilmeden atılan adımların demokratik hukuk devletinin sicilini bozmaktan başka bir sonuç doğurmayacağını söyledi. 
 
İşte Haşim Kılıç'ın TÜSİAD toplantısında yaptığı konuşmadan bir bölüm:
 
Gerilim öfkeyi, öfke de nefret söylemini beslerken diyalog ve uzlaşma zeminini kaybediyoruz sokakta meydanda, okulda, trafikte, medyada hakim olan şiddet ve gerilim geleceğin Türkiyesi'nin en büyük tehlikesidir. Siyasi ve sosyal tarihimiz anlamsız hayali yüklü düşüncelerle toplumun bazı kesimlerinin hayat tarzına yapılan müdahalelerin izleriyle doludur. Bunlara yeni halkalar eklemek yorgun vicdanları dahada yoruyor. Toplum vicdanı ikna edilmeden atılan adımlar demokratik hukuk devletinin sicilini bozmaktan başka bir sonuç doğurmadı. Kamu gücünü kullananların hak ihlaline sebep olması kabul edilemez, başkalarının haklarına sahip çıkmak insanlık erdemidir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem