Anadolu kenetlendi...

Doğu’da PKK Terör Örgütü ile amansız mücadeleye giren polis ve askerlere yurdun çeşitli bölgelerinden destek yağmaya devam ediyor. Başta Trabzon olmak üzere Ankara, Kocaeli, Denizli, İzmir, İstanbul ve Aydın olmak üzere 35 kentte vatandaşlar ve polis eşle

Anadolu kenetlendi...

Doğu’da PKK Terör Örgütü ile amansız mücadeleye giren polis ve askerlere yurdun çeşitli bölgelerinden destek yağmaya devam ediyor. Başta Trabzon olmak üzere Ankara, Kocaeli, Denizli, İzmir, İstanbul ve Aydın olmak üzere 35 kentte vatandaşlar ve polis eşleri sıcak bölgede çatışmaya giren polis ve askerlere moral amaçlı yöresel ürünler gönderiyor. Haber Merkezimizin edindiği bilgiye göre; "Trabzon'daki iki okulun öğrenci ve velileri Diyarbakır'da görev yapan asker ve polislere destek vermek için kendi aralarında kampanya başlattı. Zor şartlarda görev yapan asker ve polislere motivasyon sağlamak için başlatılan kampanyada toplanan yardım malzemeleri ile minik öğrencilerin duygularına anlattığı mektuplar bugün Diyarbakır'a gönderildi."

img_4514.jpg

Öte yandan Ankara Esertepe Mesleki ve Teknik Lisesi öğrencileri görev yapan personellere mektup yazdı. Bu duygu ve düşüncelerini paylaştıkları mektuplar ise Diyarbakır'da görev yapan asker ve polislerin mevzilerine asılacak. Asker ve polislere 'Sizlerle birlikteyiz' mesajının amaçlandığı kampanya duyan herkesi duygulandırırken, kampanyanın yaygınlaşarak devam edeceği öğrenildi.

img_4516-001.jpg

Aydın Marangozlar Odası terör eylemlerine ve terör destekçilerine tepki, canlarını ortaya koyarak terörle mücadele eden Türk asker ve polislerine destek olmak amacıyla 28-30 Eylül 2015 tarihlerinde örnek bir projeye imza atmaya hazırlanıyor.

img_4542.jpg

Aydın Marangozlar Odası 28-30 Eylül tarihleri arasında Efeler Turistik park yanında stant açarak, imza kampanyası başlatacak. ‘İnsanlığa İnsanlık Çağrısı’ başlığı altında hazırlanan metnin altında imza toplamaya hazırlanan Aydın Marangozlar Odası, standı ziyaret eden vatandaşların terörler ilgili düşüncelerini de bir defterde toplayacak. Yine isteyen Aydınlılar terör eylemlerinin yoğun olduğu bölgelere ulaştırılmak üzere mektup yazabilecek. Yazılan mektuplar, söz konusu il ve ilçelere, Vali ve Kaymakamlar aracılığıyla iletilecek.

thumbs_b_c_dd83ed434ccd60c3db6f2e828af97a99.jpg

Projeyi duyuran Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün, stanttın açık olacağı iki gün, 11.00 ile 23.00 saatleri arasında Kuran'ı kerim okunup hatmedileceğini açıkladı. Algün, “Başta Aydın Valimiz, Kaymakamlarımız, Büyükşehir ve ilçe Belediye Başkanlarımız, oda başkanlarımız ve tüm Aydın halkımızı etkinliğimize davet ediyoruz” dedi

Türkiye'nin pek çok ilinden öğrenciler, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde görevli polislere moral olması için onlarca mektup yazıp gönderdi.

İlçe Emniyet Müdürlüğündeki panolara asılan mektuplarda, öğrencilerin özellikle son dönemde yaşanan terör olayları nedeniyle emniyet mensuplarına verdikleri destek dikkati çekiyor.

Konya'nın Ahırlı ilçesinden 8'inci sınıf öğrencisi Ömer İş, mektubunda polislerin yaptığı işi hep merak ettiğini, biraz büyüyünce çektikleri zorlukları görüp öğrendiğini belirtti.

Emniyet mensuplarının amacının her zaman vatanı, milleti korumak olduğunu dile getiren İş, mektubunda şu ifadelere yer verdi:

"Görev yerlerinizde canlarınızı ortaya koyuyorsunuz. Bizim de tek görevimiz size destek çıkmak ve okumak. Türkiye'nin yeni polis ve askerleri, Allah'ın izniyle biz olacağız. Allah, sizden razı olsun. Bize rahat bir yaşam sunuyorsunuz. Haberlerde verilen her şehit haberi, benim için defalarca ölmek oluyor. Allah'a emanet olunuz ağabeylerim. Sizleri seviyorum. Her zaman millet olarak destekçiniziz. Kalbim ve dualarım sizinle."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler