Anadilde savunma kabul edildi

TBMM Adalet Komisyonu, anadilde savunma ve hükümlülerin cezaevinde eşleriyle görüşmesine imkan tanıyan tasarıyı kabul etti.TASARIDA  DEĞİŞİKLİK YAPILDI Yasa tasarının muhalefet partilerinin de itirazlarına neden olan ‘sanığın, Türkçe bildiği halde istediğ

Anadilde savunma kabul edildi

TBMM Adalet Komisyonu, anadilde savunma ve hükümlülerin cezaevinde eşleriyle görüşmesine imkan tanıyan tasarıyı kabul etti.

TASARIDA  DEĞİŞİKLİK YAPILDI
 
Yasa tasarının muhalefet partilerinin de itirazlarına neden olan ‘sanığın, Türkçe bildiği halde istediği dilde savunma yapabileceğine’ ilişkin ibare değiştirildi. AK Parti’nin verdiği önergeyle tasarıdaki ‘Meramını anlatabilecek ölçüde Türkçe bilen sanık’ ifadesi kaldırıldı. Önerge ile, “Sanık, iddianamenin okunması, esas hakkında mütalaanın verilmesi üzerine sözlü savunmasını kendisini daha iyi ifade edebileceğini beyan ettiği başka bir dilde yapabilir” ifadesi getirildi. Önergede ayrıca, tercüman giderlerinin devlet tarafından karşılanmayacağı de yer aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler