Amca çocuklarına 120’şer yıl ceza

Tokat'ta 5 kişinin katil zanlıları olan iki amca çocuğuna 120'şer yıl ceza verildi.Tokat Adliye Sarayı arkasında 2014 yılı mart ayında otomobil içerisinde silahlı saldırıya uğrayan İzzet Bal (67), oğulları Murat (35), Alaattin (32), Sakin (33) ve gelini S

Amca çocuklarına 120’şer yıl ceza

Tokat'ta 5 kişinin katil zanlıları olan iki amca çocuğuna 120'şer yıl ceza verildi.

Tokat Adliye Sarayı arkasında 2014 yılı mart ayında otomobil içerisinde silahlı saldırıya uğrayan İzzet Bal (67), oğulları Murat (35), Alaattin (32), Sakin (33) ve gelini Semra Bal (32) hayatını kaybederken, olay yerinde yakalanan amca çocukları Ömer Yılmaz (18) ile S.Y. (17) tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Tasarlayarak, kan gütme saiki ile adam öldürmekten ayrı ayrı 5'er kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle açılan davanın son duruşması Tokat Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya Amasya Cezaevinde tutuklu bulunan S.Y. ve Ömer Yılmaz video konferans yöntemiyle katıldı. Mahkeme Başkanı Mustafa Yiğitsoy, tutuklu yargılanan Ömer Yılmaz ve S.Y.'e, "tasarlayarak ve kan gütme saikiyle adam öldürme" suçunun işlendiğinin sabit olması nedeniyle ilgili kararı açıkladı. Kararda; ağırlaştırılmış 5 kez ayrı ayrı müebbet hapis cezası, Ömer Yılmaz ile S.Y.'nin suçun işlendiği tarihte 15 yaşından büyük 18 yaşından küçük olduğu anlaşıldığından TCK'nın 31/3 maddesi uyarınca sanığın yaşı ile amaç ve saiki göz önüne alarak takdiren ayrı ayrı 5 kez 24 yıl hapis cezasına çevrildi.

Kararın temyiz yolu açık olduğu kaydedildi.

Amca çocuklarına 120’şer yıl ceza

Amca çocuklarına 120’şer yıl ceza

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler