Amaçlarına ulaşamadılar!

Bingöl Valisi M. Hakan Güvençer, kente dün gece yakalanan 3 PKK'lı birlikte 1 kilo patlayıcı, silah ve mühimmat ele geçirildiğini, teröristlerin daha önce kentte birçok eyleme katıldıklarını açıkladı.Bingöl'de dün gece güvenlik güçleri, kent merkezinde ey

Amaçlarına ulaşamadılar!

Bingöl Valisi M. Hakan Güvençer, kente dün gece yakalanan 3 PKK'lı birlikte 1 kilo patlayıcı, silah ve mühimmat ele geçirildiğini, teröristlerin daha önce kentte birçok eyleme katıldıklarını açıkladı.

Bingöl'de dün gece güvenlik güçleri, kent merkezinde eylem hazırlığında olan PKK'lılara yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda 2 PKK'lı terörist ile teröristlerle işbirliği yapan M.S.İ., yakalandı. Yakalanan PKK'lıların merkez Saray Mahallesi Seyran Sokak'ta bomba düzeneği olduğunu söylemesi üzerine yapılan aramada patlamaya hazır bomba düzeneği bulundu.

Bingöl Valisi M. Hakan Güvençer, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, yakalanan 3 kişinin daha önce kentte yapılan çok sayıda eylemlere katıldığını bildirdi. Açıklamada, şöyle denildi: 

"Bölücü terör örgütü PKK’nın kırsal alanda faaliyet gösteren mensuplarının Bingöl il merkezinde sansasyonel nitelikte eylem arayışı içerisinde oldukları yönünde bilgiler elde edilmesi üzerine yapılan çalışmalarda şehir merkezinde M.S.İ. isimli eylemci işbirlikçinin kırsal alanda faaliyet gösteren örgüt mensuplarını şehir merkezine getireceği şeklinde bilgiler elde edilmiştir.

30.11.2011 tarihinde saat 22.00 sıralarında Bingöl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonda eylemci işbirlikçi M.S.İ. ile birlikte 2 terör örgütü mensubu sağ olarak ele geçirilmiştir."

Açıklamada araç ve teröristlerin üzerlerinde yapılan aramada, 2 Kalaşnikof marka uzun namlulu silah, 2 Browning marka tabanca, 1 menşei belirsiz otomatik silah, 8 el bombası, 2 el yapımı bomba, yaklaşık 1 kilo plastik patlayıcı ile patlayıcı yapımında kullanılan bol miktarda malzeme, silahlara ait bol miktarda mühimmat, tıbbi malzemeler ve örgütsel yayın ele geçirildiği bildirildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler