Altın piyasasında bugün ne oldu?

Altın, Yunanistan'daki krizin yoğunlaşmasına fazla tepki vermedi ve doların yaklaşık bir ayın en yüksek seviyesine çıkması ile birlikte azalan talebin etkisi ile, erken saatlerdeki yükselişini sürdüremedi. Gümüş, platin ve palladyum düştü.Spot altın, Cuma

Altın piyasasında bugün ne oldu?

Altın, Yunanistan'daki krizin yoğunlaşmasına fazla tepki vermedi ve doların yaklaşık bir ayın en yüksek seviyesine çıkması ile birlikte azalan talebin etkisi ile, erken saatlerdeki yükselişini sürdüremedi. Gümüş, platin ve palladyum düştü.

Spot altın, Cuma günkü seviyesi olan ons başına 1,168.70 dolardan, bugün Singapur saati ile 11:42'de 1,168.31 dolara geldi. Asya seansının başlarında, metal yüzde 0.6 yükselerek 1,175.45 dolara kadar çıktı. 

Yunan halkı haftasonu gerçekleştirilen referandumda, kurtarma paketi için talep edilen kemer sıkma tedbirlerine "hayır" dedi ve bu durum, ülkenin Euro Bölgesi'nden ayrılacağına ilişkin spekülasyonları güçlendirdi. ABD doları referandum sonuçları sonrası güç kazanırken, altın kazançlaraını koruyamadı. ABN Amro Bank NV, geçen hafta yaptığı değerlendirmede, Fed'in faiz artırımına ilişkin hareketleri ile birlikte kayıpların artacağı tahmininde bulunarak, Yunanistan referandumunda "hayırt" oyu çıkması durumunda, doların güçlenecek olmasından dolayı, yalnızca sınırlı bir yükseliş olabileceğini kaydetmişri.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem