Altın işletmesine şok karar!

Koza Altın'ın 5 altın madeninden biri olan Çukuralan işletmesindeki faaliyetler İzmir İl Özel İdaresi'nce "Çevre İzni veya Çevre İzin ve Lisans Belgesi" bulunmaması gerekçesiyle durduruldu.Koza Altın'dan Kamuoyunu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamad

Altın işletmesine şok karar!

Koza Altın'ın 5 altın madeninden biri olan Çukuralan işletmesindeki faaliyetler İzmir İl Özel İdaresi'nce "Çevre İzni veya Çevre İzin ve Lisans Belgesi" bulunmaması gerekçesiyle durduruldu.

Koza Altın'dan Kamuoyunu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada şirketin sahip olduğu 5 altın madeninden biri olan Çukuralan işletmesindeki faaliyetler İzmir İl Özel İdaresi'nce "Çevre İzni veya Çevre İzin ve Lisans Belgesi" bulunmaması gerekçesiyle durdurulduğu belirtildi.

Koza Altın'dan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Şirketimizin Çukuralan işletmesindeki faaliyetler İzmir İl Özel İdaresi'nce "Çevre İzni veya Çevre İzin ve Lisans Belgesi" bulunmaması gerekçesiyle durdurulmuştur. İdareden alınan yazıda da belirtildiği üzere  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün 20.02.2013 tarih ve 2896 sayılı ve 20.02.2014 tarihine kadar geçerli olan geçici faaliyet belgesi mevcuttur. Çevre izin ve lisans belgesiyle ilgili olarak istenen tüm gerekli belge ve bilgiler zamanında ilgili kurumlara iletilmiştir. Kamu tarafından Şirketimizden istenen ve zamanında tarafımızdan verilmeyen hiç bir eksik belge ve döküman bulunmamaktadır.

"TÜM YASAL YOLLARA BAŞVURACAĞIZ"

"Bununla birlikte faaliyetlerimize dayanak olan 11.03.2011 tarihli Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu belgesi yürürlükte olup, hiçbir bir sorun bulunmamaktadır.

"Buna rağmen durdurma işlemi yapılmıştır.

"Şirketimizin yüzde yüz yerli sermayeli tek Türk altın şirketi olduğunu, en çok vergi veren üçüncü özel sanayi kuruluşu olduğunu, her tür yasal mevzuata hassasiyetle uyduğunu ifade etmiştik. Bilindiği üzere işletmelerimiz Avrupa Birliği madenciler birliği tarafından dünya madenciliğine örnek olarak gösterilmektedir

"Bugüne kadar şirketimiz tarafından yasal mevzuatın tüm gerekleri zamanında hassasiyetle yerine getirilmiş, yasalardan kaynaklanan haklarımız dışında hiç bir imtiyaz talebimiz de olmamıştır.

"İkibin kişiden fazla personelin görev yaptığı ve halka açık olan bir şirket olarak bu işlem nedeniyle tüm yasal yollara başvurulacaktır."

3.5 MİLYON TON CEVHER ÇIKARILMASI PLANLANIYOR

Şirketin internet sitesinde yer alan bilgilere göre Çukuralan sahasında açık işletme çalışmaları Nisan 2010'da başladı. Şirketin verdiği bilgiye göre yapılan sondaj çalışmalarına göre 2017 yılına kadar 3.5 milyon ton cevher çıkarılması planlanıyordu. Çukuralan madeni İzmir'in Dikili ilçesine bağlı Çukuralan Köyü'nün kuzeyinde yer alıyor.

Koza Altın'ın Çukuralan sahası ile birlikte toplam 5 altın madeni bulunuyor. 

KOZA ALTIN HİSSELERİ SERT DÜŞTÜ

Koza Altın'ın KAP'a bu duyuruyu yapmasının ardından hisselerinde de sert düşüş yaşandı. Koza Altın hisseleri yüzde 7,08 düşüş ile 22,30 liraya geriledi. Koza Madencilik hisseleri ise yüzde 7,17 düşüşle 2,46 liraya geriledi.

BİST 100 endeksindeki günlük kayıp ise yüzde 0,70'te bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler