Almanya'dan İstiklal Marşı özrü

Türkiye Musiki Eserleri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Demir, Alman Meslek Birliği GEMA'nın, bundan sonra İstiklal Marşı ile ilgili herhangi bir telif talebinde bulunulmayacağını bildirdiğini ve özür dilediğini duyurdu.Faruk

Almanya'dan İstiklal Marşı özrü

Türkiye Musiki Eserleri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Demir, Alman Meslek Birliği GEMA'nın, bundan sonra İstiklal Marşı ile ilgili herhangi bir telif talebinde bulunulmayacağını bildirdiğini ve özür dilediğini duyurdu.

Faruk Demir, yaptığı yazılı açıklamada, MESAM'ın, İstiklal Marşı için Alman şirketin telif talep etmesiyle ilgili yaptığı çalışmaların sonuçlandığını belirtti.

Demir, şunları kaydetti:

“Alman Meslek Birliği GEMA, bundan sonra İstiklal Marşı ile ilgili herhangi bir telif talebinde bulunulmayacağını bildirdi ve özür diledi. İstiklal Marşı'nın telif haklarıyla ilgili yaşanan sorun sona erdi. GEMA Dokümantasyon Direktörü Jacob de Ruiter'den, MESAM'a gönderilen yazılı açıklamaya göre, hem Sikorski Hans Musikverlag Gmbh-Co. isimli editör firma hem de GEMA, İstiklal Marşı ile ilgili herhangi bir telif hakkı talep etmeyecek.

Açıklamanın sonunda 'Milli Marşınızla ilgili böyle bir konunun gündeme gelmesinden çok üzüntü duyduk. Bu sebeple, bu durumun neden olmuş olabileceği rahatsızlık ve karışıklıktan dolayı en samimi özürlerimizin kabulünü dileriz' şeklinde bir ifade yer almıştır.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler