Almanya'da Türklere kurşun!

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya Eyalati'ne bağlı Bottrop kentinde, dün akşam iki Türk gencine kurşun yağdırıldı.Sokak ortasında vurulan Ramazan (24) ve Kenan Bayram(26) adlı kardeşlerin yoğun bakımda yaşam mücadelesi verirken, silahı ateşleyen kişi olarak

Almanya'da Türklere kurşun!

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya Eyalati'ne bağlı Bottrop kentinde, dün akşam iki Türk gencine kurşun yağdırıldı.

Sokak ortasında vurulan Ramazan (24) ve Kenan Bayram(26) adlı kardeşlerin yoğun bakımda yaşam mücadelesi verirken, silahı ateşleyen kişi olarak belirlenen 16 yaşındaki gencin de polis tarafından yakanladığı belirtildi.

Dün akşam Türklerin yoğun olarak yaşadığı Bottrop'ta, sıkılan kurşunlar iki kardeşin ağır şekilde yaralanmasına neden oldu.Görgü tanıklarının ifadelerine göre, sokakta yürüyen Zonguldaklı Ramazan (24) ve Kenan Bayram(26) adlı kardeşler, aniden tanımadıkları bir kişi tarafından kurşun yağmuruna tutuldu.Silahı ateşleyerek iki gencin ağır yaralanmasına neden olan 16 yaşındaki kişinin ise, olayın hemen ardından başka kişiler tarafından otomobille uzaklaştırıldı.

Biri kafasına olmak üzere üç kurşuna hedef olan Kenan Bayram'ın helikopterle Essen Üniversite Klinukum'a kaldırılarak yoğun bakımda tedavi altına alınırken, Ramazan Bayram da başka bir hastanede kurtarılmayı bekliyor. Bayram kardeşler komada yaşam mücadelesi verirken, silahı ateşleyen 16 yaşındaki gencinde polis tarafından yakalandığı belirtildi.Olay hakkında geniş bir araştırma başlatan polisin, silahı ateşleyen kişinin kimliğini açıklamadı.

Dün akşam yaşanan kanlı olayın, bir süre önce aynı kentte yapılan düğün ortamında çıkan kavganın devamı olabileceği iddia edilirken, kurşunların hedefi olan Ramazan (24) ve Kenan Bayram(26) adlı kardeşlerin yanlışlık sonucu vurulmuş olabileceği belirtildi.

T.C. Münster başkonsolosu Nafi Cemal Tosyalı, Almanya Zonguldak Kültür ve Dayanışma Derneği başkanı Erol Yukarıbaş ile saldıraya uğrayan Ramazan ve Kenan Bayram'ın babası Sinan Bayram ve dedeleri Selattin Bayram'ı ziyaret ederek, olay hakkında bilgi aldı.Baba Sinan Bayram'ın, başkonsolos Nafi Cemal Tosyalı'ya "bizim kimseyle bir hasımlığımız yok. Çocuklarımın kötü alışkanlıkları yok, konserve fabrikasında çalışıyor ve kendi hallerindeydiler. Olayı duyduğumuzda şok olduk" dediği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem