Almanya, Türkiye'yi kıskanıyor

Almanya Parlamenter Müsteşar Katherina Reiche, parlamenter müsteşar olarak ilk ziyaretini Türkiye'ye yaptığını belirtirken, Türkiye'nin son dönemdeki ekonomik gelişmeleriyle dikkat çeken bir ülke olduğunu vurguladı. Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Türki

Almanya, Türkiye'yi kıskanıyor

Almanya Parlamenter Müsteşar Katherina Reiche, parlamenter müsteşar olarak ilk ziyaretini Türkiye'ye yaptığını belirtirken, Türkiye'nin son dönemdeki ekonomik gelişmeleriyle dikkat çeken bir ülke olduğunu vurguladı.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye gelen Almanya Parlamenter Müsteşar Katherina Reiche onuruna Almanya Büyükelçiliği'nde bir resepsiyon düzenlendi.

Resepsiyonda bir konuşma yapan Reiche, parlamenter müsteşar olarak ilk ziyaretini Türkiye'ye gerçekleştirdiğini belirterek, "Türkiye gerçekten son derece dikkat çeken bir ülke. Özellikle tarihi ile ama son dönemde ekonomik alandaki gelişmeleriyle, büyümeleriyle dikkat çeken bir ülke. Ziyaretimi bu ülkeye yaptığım için de mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum çünkü Türkiye son dönemdeki bu ekonomik gelişmeleri ile Avrupa'nın geri kalanını kıskandırıyor, Almanya'yı da kıskandırıyor ama gerçekten büyük bir hayranlıkla Türkiye'ye bakıldığını da ifade etmek isterim" dedi. Milletvekillerinin, büyük bir ekonomik heyetin ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin kendisine eşlik ettiğini söyleyen Reiche, bu sabah Almanya, Türkiye sanayi odalarının yaptığı toplantıya dikkat çekerek, bu toplantıların Türkiye'deki yatırımlara ilişkin bir resim ortaya koyduğunu belirtti. Reiche, önümüzdeki dönemlerde Türkiye'ye yapılacak yatırımların 40 milyar euro çevre alanında, 40 milyar euro yenilenebilir enerji alanında, 10 milyar euro atık su alanında, 10 milyar euro da katı atık alanında olacağını sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler