Almanya İstiklal Saldırısını Biliyordu

Haber61 – Haber Servisi – Almanya Büyükelçiliği ile İstanbul'daki Almanya Başkonsolosluğu da iki gündür kapalı. Beyoğlu'ndaki başkonsolosluğun kapısına "Almanya Federal Cumhuriyeti Başkonsolosluğu ciddi bir uyarı sebebiyle tedbir amacıyla kapalıdır" yazıs

Almanya İstiklal Saldırısını Biliyordu

Haber61 – Haber Servisi – Almanya Büyükelçiliği ile İstanbul'daki Almanya Başkonsolosluğu da iki gündür kapalı. Beyoğlu'ndaki başkonsolosluğun kapısına "Almanya Federal Cumhuriyeti Başkonsolosluğu ciddi bir uyarı sebebiyle tedbir amacıyla kapalıdır" yazısı asılmıştı.

Bu yazının ardından tam 48 saat geçti ki; Beyoğlu, İstiklal Caddesinde patlama meydana geldi. Patlama alanı ile Almanya Başkonsolosluğu arasında 1 km mesafe bulunuyor.

İşte O Açıklama 

"Değerli Velilerimiz ve Çalışanlarımız,
Federal Almanya Başkonsolosluğu'nun uyarısı üzerine Özel Alman Lisesi güvenlik gerekçesi ile bugün bir gün süre ile tatil edilmiştir. Bu uyarı özellikle Federal Almanya Başkonsolosluğu için geçerli olduğundan bu bölgeye gidilmesinden imtina etmenizi rica ederiz. Konuyla ilgili güncel bilgileri okulumuzun web sitesi üzerinden saat 08.00 itibariyle takip edebilirsiniz. Bilgilerinizi rica ederiz."

İstanbul valisinin o açıklamaya tepkisi şöye olmuştu;İstanbul Valiliği, Alman Lisesi ve Almanya elçiliklerinin güvenlik gerekçesiyle bugün tatil edilmesi üzerine bir açıklama yayınladı. Güvenlik birimleriyle irtibata geçilmeden yapılan açıklamaları sert ifadelerle eleştiren Valilik, "Ülkemizde bulunan bazı yabancı ülke temsilciliklerinin 'teyide muhtaç duyumlarına' dayalı olarak ve yetkili kurumlarla irtibata geçmeden tedbirler geliştirmeye çalıştığı ve kamuoyumuzu olumsuz etkileyebilecek tasarruflarda bulunduğu görülmektedir. Halkımızın sadece yetkili mercilerin yapacağı resmi açıklamalara itibar etmesini, kaynağı ve amacı kuşkulu sansasyonel ve gayri ciddi haber ve söylentileri dikkate almamalarını kamuoyuna saygı ile duyururuz" açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem