Almanlar Trabzon'da dinleme yaptı

Haber61.Net – Haber Servisi – Almanya, Türkiye’yi dinledi iddiası tüm dünyada yankı buldu. Türk tarafı bu iddiaların üzerine Almanya’nın Ankara büyükelçisini dış işleri bakanlığa çağırarak rapor aldı. Bu iddiaların sahibi Almanya’da yayın yapan Spiegel De

Almanlar Trabzon'da dinleme yaptı

Haber61.Net – Haber Servisi – Almanya, Türkiye’yi dinledi iddiası tüm dünyada yankı buldu. Türk tarafı bu iddiaların üzerine Almanya’nın Ankara büyükelçisini dış işleri bakanlığa çağırarak rapor aldı. Bu iddiaların sahibi Almanya’da yayın yapan Spiegel Dergisi; Türkiye 5 yıl süre boyunca dinlendi haberinin ardından dinlemeler nasıl yapıldı diye merak edildi.  

Son olarak gündeme Bomba etkisi yaratacak bir iddia daha atıldı. İddiaya göre; Almanlar, Trabzon, Mersin ve İstanbul’da kurdukları dinleme istasyonlarından Tüm Türkiye’yi dinlediler.  Peki aynı iddiada Almanlar kimleri dinledi.  Spiegel Dergisi’nden yola çıkılarak yapılan araştırmada, 81 İlin Valisi ve 4 siyasi parti il başkanları ile 550 Milletvekili direk olarak dinlendi.

Bu iddiaya göre Bölgede; Valiler, siyasi parti il temsilcileri ve bölge milletvekilleri dinlemeye takıldı. Trabzon’da bir tane Alman Üssü bulunmakta buda Trabzon Limanında NATO’ya bağlı askeri üss. Dinlemeler bu üss üzerinden yapıldı iddialar doğru henüz bir netlik kazanmadı.  Haber61 haber merkezi bir süre önce Trabzon limanındaki Alman yetkilere konu ile alakalı görüşme talep etse de bu girişime olumsuz cevap verildi.

Yetkiler konu ile alakalı olarak .  Spiegel Dergisi’nin iddialarının gerçeği yansıtmadığını ifade ederek böyle bir durum ile alakalarının olmadığını belirttiler.

CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Almanya’nın İstanbul, Trabzon ve Mersin’de olmak üzere Türkiye’de 3 dinleme istasyonu kurduğu yönündeki bu iddiaları TBMM’ne taşıdı.

Haber : Şükrü Üçüncü

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler